Locul în care copiii merg la şcoală la MINUS 50 de grade Celsius. Temperatura la care se suspendă cursurile

Copiii din satul siberian Oymyakon merg la şcoală, chiar dacă iarna acesta temperaturile au atins minus 50 de grade Celsius. Chiar şi elevii din clasele primare înfruntă gerul năprasnic pentru a învăţa. Cursurile se suspendă numai când temperaturile scad sub pragul de minus 56 de grade Celsius.

11 dec. 2020, 21:41
Locul în care copiii merg la şcoală la MINUS 50 de grade Celsius. Temperatura la care se suspendă cursurile

Locul în care copiii merg la şcoală la MINUS 50 de grade Celsius. O singură şcoală există în Oymyakon, localitatea siberiană din regiunea rusă Yakuţia, şi funcţionează chiar şi la temperaturi considerate extreme de cei mai mulţi dintre oameni. Săptămâna aceasta, temperaturile au coborât chiar şi la minus 51 de grade Celsius, iar asta nu i-a oprit pe copii din a merge la şcoală.

O reglementare locală spune că aici şcoala se închide numai când temperatura ajunge la minus 56 de grade.

Locul în care copiii merg la şcoală la MINUS 50 de grade Celsius. Cum înfruntă gerul pentru a învăţa

Pentru elevii din acest colţ de lume, cursurile încep la ora 9 când încă nu este lumină, pentru că soarele răsare abia o oră mai târziu, cum se întâmplă în luna decembrie. La fel de întuneric este şi la ora 17, când termină orele, deoarece se întunecă la 14:15.

Şcoala din Oymyakon a fost construită în 1932. Aici învaţă copiii din localitate, dar şi cei din satele Khara Tumul şi Bereg Yurde, situate în apropiere.

„Copiii merg la şcoală împreună cu părinţii lor şi, de cele mai multe ori, cu câini. Elevii din celelalte sate sunt nevoiţi să ia autobuzul ca să ajungă aici. O călătorie cu autobuzul durează între 10 şi 18 minute”, a declarat fotograful Semyon Sivtsev pentru publicaţia The Siberian Times.

„Filmam în jurul orei 9 pe 8 decembrie şi erau minus 51 de grade”, a spus el.

În timpul zilei, în Oymyakon sunt minus 47 de grade Celsius, o temperatură la care elevii de toate vârstele merg la şcoală.

În momentul în care temperaturile scad la minus 52 de grade, elevii din clasele primare, cu vârste cuprinse între 7 şi 10 ani, rămân acasă.

În schimb, cursurile se suspendă pentru toţi elevii atunci când temperatura ajunge la minus 56 de grade Celsius.

foto: The Siberian Times


loading...
Partenerii noștri