Locul în care îţi poţi face screening pulmonar GRATUIT după COVID. Află în ce măsură ţi-au fost afectaţi plămânii în urma infecţiei

Dacă fost infectat cu virusul SARS COV 2 şi vrei să afli în ce măsură ţi-a afectat infecţia plămânii, o poţi face în mod GRATUIT, prin serviciul de screening pulmonar post-covid cu examinare prin Computer Tomograf.

05 aug. 2021, 10:34
Locul în care îţi poţi face screening pulmonar GRATUIT după COVID. Află în ce măsură ţi-au fost afectaţi plămânii în urma infecţiei

Investigaţia care determină gradul de afectare a plămânilor este extrem de simplă şi durează doar câteva minute. Mai exact, în cursul investigaţiei, zona toracică este scanată timp de 40 de secunde. Timpul de expunere la iradiere este, astfel, foarte redus. Pe lângă asta, doza de radiații este foarte redusă, cu 70% mai mică decât în cazul investigațiilor prin Computer Tomograf efectuate în mod curent. Şi nu în ultimul rând, un alt beneficiu important al acestei investigaţii este reducerea considerabilă a disconfortului pe care o investigație CT toracică îl creează în mod obişnuit.

Screeningul se poate efectua atât gratuit, pe baza recomandării de la medicul specialist, cât și contra cost, cu recomandare de la medicul de familie sau de la un medic specialist, în cadrul Centrului Medical Dr Furtună Dan, situat în Splaiul Independenței nr 179, sector 5, București.

Încă de la începutul pandemiei am încercat să facem tot ce ne stă în putință pentru a diminua impactul fizic, social, emoțional resimțit nu doar de pacienții noștri, ci și de întreaga societate. De la asigurarea tuturor măsurilor sanitare în clinică, pentru siguranța și confortul pacienților, la participarea activă în procesul de testare și apoi vaccinare, ne-am adaptat permanent, astfel încât să răspundem noilor nevoi apărute ca urmare a pandemiei.

Ne bucurăm astăzi că putem oferi un serviciu de monitorizare a stării de sănătate la nivel pulmonar, disponibil tuturor celor care au traversat experiența bolii.

Am investit într-un echipament performant, ce oferă un grad ridicat de siguranță, atât din punctul de vedere al expunerii la radiații, cât și din punct de vedere epidemiologic, întrucât aparatul are capacitate de sterilizare după fiecare pacient.

Desigur, din păcate uneori sechelele lăsate de covid sunt resimțite de pacient prin simptomatologie specifică afectării pulmonare – oboseală persistentă, confuzie cerebrală, dificultăți de respirație. Dar impactul post-covid este și unul de ordin psihologic, unii pacienți manifestând nevoia unei evaluări în scop preventiv, pentru a estima eventuale riscuri pe termen lung. Și în absența simptomatologiei specifice afectării pulmonare se poate efectua această investigație, cu atât mai mult cu cât nu are niciun fel de contraindicații”, explică medicul Bogdan Ioan Furtună, Fondator Centrul Medical Dr Furtună Dan.