Locuri ieftine pentru vacanţa de iarnă, în România: „Poți să plătești 150 de lei pe noapte, cu mic-dejun inclus”

Locuri ieftine pentru vacanţa de iarnă, în România. Acesta este sezonul iubitorilor de munte, care aşteaptă cu nerăbdare să ajungă pe pârtie. Traian Bădulescu, consultant în turismm, a alcătuit o listă cu locuri de relaxare la munte, la prețuri accesibile oricărui buzunar.

15 oct. 2021, 09:14
Locuri ieftine pentru vacanţa de iarnă, în România: „Poți să plătești 150 de lei pe noapte, cu mic-dejun inclus”
Locuri ieftine pentru vacanţa de iarnă, în România

Locuri ieftine pentru vacanţa de iarnă, în România. Turismul rural a devenit un adevărat fenomen, care a fost accentuat de pandemia de coronavirus, când oamenii au dorit să scape de grijile cotidiene și de agitația marilor orașe și să se retragă în natură, cât mai izolați.

Locuri ieftine pentru vacanţa de iarnă, în România

Traian Bădulescu spune că o noapte la o pensiune poate să fie 150-200 de lei, cu mic-dejun inclus, poate chiar cu două mese.

În țară, una din cele mai accesibile ramuri este turismul rural. E preferat de mult timp de români și de străinii care vin în România, dar în timpul pandemiei a crescut destul de mult. La pensiune în general se strâng grupuri de prieteni sau familii. E o siguranță în plus pentru că sunt ei între ei și e aglomerație mai mică.

La pensiuni sunt și tarife destul de accesibile, poți să plătești 150-200 de lei pe noapte cu mic dejun inclus, poate și cu două mese. Inclusiv de sărbători, la o pensiune, o persoană poate să scoată din buzunar undeva la 1.000-1.500 de lei maximum, vorbim cu cină festivă, pentru mai multe zile”, explică Traian Bădulescu pentru Ziare.com.

Zonele ideale pentru un concediu la pensiune

Bran-Moeciu, Mărginimea Sibiului, Maramureș, Bucovina, Neamț, Oltenia de sub munte, Vrancea. Și Delta Dunării când permite vremea.

Sunt și zone mai inedite, mai recent apărute pe harta pensiunilor. Aș aminti Țara Făgărașului, zonele sunt cunoscute, dar în ultima vreme s-au dezvoltat și pe partea asta de turism rural. Aș spune și Apusenii, zonă deja cunoscută.

Dunărea are multe pensiuni: Delta Dunării, Cazanele Dunării, Orșova, sau între Cernavodă și Orșova, zone chiar izolate în natură.

A crescut turismul rural și în zona Carpaților Orientali, în Moldova, mă refer la Vrancea și Bacău, de vreo 10 ani au apărut foarte multe pensiuni noi. Apoi vorbim de Harghita și Covasna, unde sunt multe pensiuni și chiar conace de calitate.

Cine vrea să stea în condiții premium, fără să scoată 2.000 de lei pe noapte cum se întâmplă în Mamaia Nord, la 5 stele, în timpul sezonului, poate să aleagă conacele din Transilvania sau culele din Oltenia și sunt mai multe astfel de conace și cule, și chiar mici palate, unde camera pe noapte e 400-600 de lei. Vorbim de condiții premium. Cu mic dejun inclus”, exemplifică Traian Bădulescu.

Citeşte şi: Sărbătorile de Iarnă, unde fac românii Crăciunul şi Revelionul. Care sunt opţiunile şi cât costă o vacanţă în ţară, comparativ cu una în străinătate

Turismul balnear sau montan

În perioada aceasta merge bine și turismul balnear, pentru că mulți merg și la tratament, la refacere, deci combină relaxarea cu prevenția. Avem din ce în ce mai multe hoteluri de calitate cu spa, cu centru de wellness, aici chiar stăm bine la capitolul stațiuni: Băile Felix, Sovata, Balvanyos, Băile Herculane.

Aici nu ne referim doar la Valea Prahovei și Predeal, Poiana Brașov, care sunt arhi căutate. A crescut cererea pe Păltiniș, și sunt mulți turiști care aleg, în Moldova, Vatra Dornei și Slănic Moldova, iar în Maramureș, Borșa”, mai spune Traian Bădulescu.