Locurile din Capitală în care au loc cele mai multe TÂLHĂRII. Vezi HARTA cu zonele periculoase

Telefoanele mobile moderne sunt noua ţintă preferată a tâlhăriilor de pe străzile Capitalei. Anul trecut, peste 900 de oameni, în special tineri, au fost atacaţi pentru a li se fura telefonul mobil. Cu foarte mult sânge rece, hoţii au dat cele mai multe atacuri chiar în centrul Bucureştiului. Poliţiştii au făcut şi un portret robot al noilor tâlhari - au în jur de 20 de ani şi sunt bine îmbrăcaţi, ceea ce face ca atacul să fie cu atât mai surprinzător.

14 ian. 2015, 14:05
Locurile din Capitală în care au loc cele mai multe TÂLHĂRII. Vezi HARTA cu zonele periculoase

Poliţiştii din Capitală au stabilit harta cu zonelor în care au loc cele mai multe tâlhării. Pe primul loc la numărul de tâlhării este sectorul 3, 157, urmat, la mică distanţă, de sectorul 4, unde au avut loc 148 de atacuri. Urmează sectorul 2, cu 133 de tâlhării, sectorul 6, cu 130 şi sectorul 5, cu 92 de atacuri. Cea mai sigură zonă este sectorul 1, cu 90 de oameni au fost tâlhăriţi în 2014, potrivit digi24.ro.

Cel mai des cad victime tinerii care poartă la vedere telefoane scumpe şi bijuterii.

VEZI ŞI: Bandă de COPII INFRACTORI la Suceava: Minorii TÂLHĂREAU femeile din cimitir

Poliţiştii spun că de cele mai multe ori tâlhari nu ies în evidenţă. Lovesc prin surprindere, în locuri în care reuşesc uşor să se facă nevăzuţi. „De regulă, autorii unor astfel de fapte sunt tineri cu o constituţie atletică. Urmăresc de obicei victima şi profită de neatenţia acesteia sau de locurile aglomerate în care se află. Sustrag bunurile şI fug„, a explicat Bogdan Ghebaur, purtător de cuvânt al Poliției Capitalei.

Nici în mijloacele de transport în comun din Bucureşti lucrurile nu s-au înbunătăţit în ultimul an. 80 de pasageri au fost tâlhăriţi, ceea ce însemnă cu câteva cazuri mai mult decât în 2013.

CITEŞTE ŞI: Femeie bătută de hoţi în casă. I-au furat 20.000 de lei şi şase ceasuri valoroase