Londra este ORIPILATĂ de decapitarea lui Peter Kassig. Parisul denunţă un nou ACT de BARBARIE

Premierul britanic David Cameron s-a declarat "oripilat" de "uciderea cu sânge rece" a ostaticului american Peter Kassig, revendicată de grupul ultraradical Statul Islamic (SI), într-o înregistrare video transmisă online duminică, potrivit AFP, citată de Agerpres.

16 nov. 2014, 13:11
Londra este ORIPILATĂ de decapitarea lui Peter Kassig. Parisul denunţă un nou ACT de BARBARIE

„Sunt oripilat de uciderea cu sânge rece a lui Abdul-Rahman Kassig (nume luat de acesta după convertirea la islam). Statul Islamic şi-a arătat încă o dată întreaga perversitate. Gândurile mele se îndreaptă spre familia lui”, a scris David Cameron pe contul său de Twitter.

Gruparea jihadistă Statul Islamic a revendicat duminică executarea, prin decapitare, a lui Peter Kassig, răpit în Siria în 2013 şi a cel puţin 18 soldaţi sirieni.

Citeşte şi Încă un OSTATIC DECAPITAT de jihadişti. Americanul Peter Kassig a fost EXECUTAT de Statului Islamic

În această înregistrare video, poate fi văzut un individ mascat şi îmbrăcat în negru, cu accent britanic, în picioare alături de un cap retezat, după ce a evocat numele lui Peter Kassig, un fost soldat american convertit la islam.

Nu era posibil să se spună imediat dacă acest individ este „Jihadi John”, presupusul asasin al jurnaliştilor americani James Foley şi Steven Sotloff.

Peter Kassig este al treilea ostatic american a cărui decapitare este revendicată de SI din luna august, după Foley şi Sotloff. Alte două victime, britanicii Alan Henning, un voluntar umanitar, şi David Haines, lucrător umanitar, au avut aceeaşi soartă.

Citeşte şi Statul Islamic revendică DECAPITAREA în MASĂ a unor soldaţi

Ministerul de Externe britanic a indicat că încearcă să autentifice această înregistrare video care durează 15 minute.

La rândul său, premierul francez Manuel Valls a denunţat duminică drept un „nou act de barbarie” uciderea lui Kassig şi a 18 soldaţi sirieni.

Într-un comunicat, el a indicat că a aflat „cu groază despre decapitarea ostaticului american Peter Kassig şi a cea a numeroşi soldaţi sirieni” şi „condamnă cu cea mai mare fermitate acest nou act de barbarie”.

„Acest act întăreşte hotărârea Franţei de a acţiona împotriva Statului Islamic în Irak şi Siria”, a adăugat primul ministru francez.