Marea Britanie fierbe: Proteste faţă de interdicţia de călătorie impusă de Trump cetăţenilor din mai multe ţări musulmane UPDATE

Mii de oameni au organizat un protest de amploare în Marea Britanie după controversatul ordin semnat de noul preşedinte al SUA, Donald Trump, cetăţenilor din şapte ţări musulmane, scrie, luni, presa britanică.

30 ian. 2017, 20:42

Update 23:12 Mai mulți diplomați americani au protestat oficial față de ordinul executiv semnat vineri de președintele Donald Trump care suspendă intrarea în Statele Unite a cetățenilor din unele țări musulmane și a refugiaților, a indicat luni Departamentul american de Stat, citat de AFP

Interdicţia semnată de Trump vizează Irakul, Siria, Libia, Somalia, Sudan şi Yemen. La Londra, parlamentarii s-au reunit într-o şedinţă de urgenţă referitoare la noile măsuri privind imigraţia decise de Trump.

Protestatarii au pregătit şi o petiţie prin care îi cerul premierului britanic, Theresa May să anuleze vizita de stat la Londra a noului preşedinte al SUA, Donald Trump. Petiţia a adunat deja 1,4 milioane de semnături. 

Demonstraţiile de protest din Londra, organizate de autorul şi editorialistul Owen Jones, s-au desfăşurat în faţa reşedinţei premierilor britanici din Downing Street, informează bbc.com. 

Biroul premierului britanic anunţase anterior că Theresa May „a fost foarte încântată” să extindă invitaţia lui Trump şi la o eventuală întrevedere a lui Trump cu regina Elisabetha a II-a a Marii Britanii. 

Peste 25.000 de persoane au semnat un protest pe Facebook.

Citeşte şi Preşedintele Uniunii Africane avertizează că vin vremuri grele din cauza lui Trump

De asemenea, ample manifestaţii de stradă au fost organizate în Manchester, unde au participat aproximativ 3.000 de oameni, precum şi în Glasgow, Cardif, Newcastle, Sheffield, Oxford şi în alte aproximativ 30 de oraşe, informează bbc.com.

Clare Solomon, care a organizat protestele din Manchester, a declarat că oamenii au vrut să îşi arate astfel „dezgustul faţă de un preşedinte sexist şi rasit”. „Credem că Theresa May va pica în disgraţie dacă îi va strînge mâna lui Trump şi îl va invita în vizită de stat” în Marea Britanie.