Londra, luată din nou cu asalt de votanţi. Sunt cele mai lungi cozi văzute vreodată, mii de oameni aşteaptă să ajungă la urne FOTO

Partidul Conservator, al premierului Boris Johnson, intră ca favorit în alegerile parlamentare care au loc joi în Marea Britanie - potrivit sondajelor de opinie. Totuşi, rezultatul final poate fi influenţat decisiv de numărul mare de oameni care doresc să-şi exercite dreptul de vot, din această cauză cozile atingând lungimi nemaivăzute.

12 dec. 2019, 11:24

Cozile s-au format încă de la primele ore ale deschiderii urnelor. „Nu vă îngrijoraţi, noi britanicii ştim să formăm cozi ordonate şi să fim politicoşi„, scrie presa apărută în capitala Angliei, care publică poze cu cozile electorale din metropolă. La Balham, în sudul Londrei, Aidan Conway spună că în viaţa sa nu a văzut cozi aşa de lungi pentru votare. El şi-a postat mirarea pe Twitter, însoţită de mai multe poze cu oamenii aşteptând ordonaţi să le vină rândul.

Citeşte şi Vot crucial în Marea Britanie. Electoratul merge pentru a treia oară la urne în mai puţin de cinci ani GALERIE FOTO

Andrew Clearly a pozat o altă coadă impresionantă, în timp ce Steven Swinford a postat lângă fotografie textul: „Coadă mare. Sunt peste 100 de oameni în faţa mea şi peste 50 de oameni în spatele meu„. Majoritatea celor de la coadă sunt tineri, ei grăbindu-se să meargă la vot înainte de a pleca la muncă. Cozi uriaşe au fost semnalate de altfel în toate oraşele mari ale Angliei, inclusiv Birmingham sau Manchester. Presa scrie că în unele locuri alegătorii stau şi 45 de minute la rând până să ajungă să voteze. Urnele vor fi deschise până la ora 22.00, ora locală.

Cel mai recent sondaj de opinie, realizat de Institutul YouGov, indică faptul că Partidul Conservator ar urma să obţină 339 de mandate parlamentare, cu 21 mai multe faţă de alegerile din 2017. Opoziţia laburistă, condusă de Jeremy Corbyn, este creditată cu 231 de mandate, în scădere cu 31 faţă de scrutinul precedent.