LOOK TV: Anunţ important pentru microbişti

Publicat: Luni, 11 August 2014 09:46 // Actualizat: Luni, 11 August 2014 09:46 // Sursa: romaniatv.net

LOOK TV se va vedea şi la Dolce. Romtelecom a reintrodus în grilă canalul Look Plus, în timp ce Look TV va fi disponibil pe bază de abonament de săptâmana viitoare, ambele televiziunii difuzând meciurile de fotbal din Liga 1, au anunţat reprezentanţii companiei.

LOOK TV se extinde. "Începând de astăzi (sâmbătă, n.r.), canalul Look Plus este disponibil pentru toate abonamentele de bază de televiziune de la Romtelecom. Canalul Look TV va fi disponibil spre abonare pentru clienţii Romtelecom la începutul săptămânii viitoare", se arată într-un anunţ publicat sâmbătă pe contul oficial de Facebook al Romtelecom.

Totodată, pe forumul deschis de Romtelecom pe contul oficial de Facebook, reprezentanţii companiei au precizat că în cazul Look TV: "Preţul pentru această opţiune este de 1.7 eur fără TVA - 9.5 RON cu TVA inclus. Odată achiziţionată, extraopţiunea trebuie menţinută activă cel puţin 3 luni".

"Extraopţiunea se va numi «Extra Liga 1» şi va conţine canalele Look TV şi Look TV HD. Aşa cum ştiţi deja, conţinutul HD este disponibil exclusiv pentru cei care deţin STB-uri HD. După 3 luni, poate fi dezactivată şi apoi reactivată în aceleaşi condiţii comerciale (cu perioadă minimă de menţinere de la activare de 3 luni)", se mai arată într-un răspuns al companiei pe forumul Romtelecom.

Pe data de 1 august, Romtelecom a scos din grilele sale Look TV şi Look Plus, care difuzează Liga 1, întrucât nu s-a ajuns la un acord privind retransmiterea acestor televiziuni, au anunţat reprezentanţii companiei.

"Până în acest moment, Romtelecom şi ISB (Intel Sky Broadcast Ltd., care deţine drepturile de difuzare ale meciurilor din Liga 1 şi este acţionar al Look TV şi al Look Plus, n.r.) nu au ajuns la un acord privind retransmiterea canalelor Look TV şi Transilvania Live (Look Plus). Sperăm să reuşim să încheiem în scurt timp negocierile, în avantajul dumneavoastră (al clienţilor, n.r.), şi astfel să vă putem oferi în cel mai scurt timp acces la cele 2 canale, Look Plus şi Look TV", se spune în mesajul care a fost publicat pe contul oficial de Facebook al Romtelecom.

Pe 2 iulie, reprezentanţii Romtelecom au declarat, pentru MEDIAFAX, că negociază retransmiterea în continuare a Look TV şi Transilvania Live (care ulterior s-a transformat în Look Plus), în condiţiile în care aceste televiziuni au decis să renunţe, de la 1 iulie, la regimul "must carry" şi să solicite tarife pentru retransmisie din partea cabliştilor.

Liga Profesionistă de Fotbal a anunţat, pe 4 martie, semnarea unui parteneriat media pe cinci ani cu firma Intel Sky Broadcast din Malta, având ca obiect comercializarea drepturilor de difuzare a meciurilor din Liga I. Conform contractului, Liga Profesionistă de Fotbal va încasa anual de la Intel Sky Broadcast suma netă de 27,5 milioane de euro pe sezon în cei cinci ani.

Televiziunile generaliste Look TV şi Transilvania Live (care ulterior s-a transformat în Look Plus, n.r.) au anunţat, pe 2 aprilie, într-un comunicat remis presei, că au încheiat un memorandum de înţelegere cu Intel Sky Broadcast Ltd. privind difuzarea în direct a meciurilor de fotbal din campionatul Liga I şi Cupa Ligii.

Până în prezent, compania UPC şi platforma sa de satelit, Focus Sat, dar şi reţeaua iNES IPTV (care transmite televiziuni prin internet) au anunţat, prin intermediul unor comunicate de presă, că au semnat acorduri de distribuţie cu Intel Sky Broadcast Ltd. pentru transmisia celor două televiziuni Look TV şi Look Plus.

Totodată, Look TV şi Look Plus au anunţat, într-un comunicat remis MEDIAFAX pe 14 iulie, că au încheiat "un număr semnificativ de contracte de retransmisie cu distribuitori de servicii de programe audiovizuale".

Pe 29 mai, compania de telecomunicaţii RCS&RDS a anunţat, într-un comunicat remis MEDIAFAX, că a depus plângere la Consiliul Concurenţei împotriva Ligii Profesioniste de Fotbal, întrucât "vânzarea drepturilor de difuzare a meciurilor din Liga 1 s-a făcut cu încălcarea legislaţiei concurenţei".

Totodată, RCS&RDS a scos, pe 30 iunie, din grilele sale de cablu analogic şi digital televiziunile Look TV şi Transilvania Live, la nivelul întregii ţări, inclusiv în Bucureşti, întrucât aceste televiziuni au decis să renunţe de la 1 iulie la regimul "must carry", după cum au declarat la momentul respectiv, pentru MEDIAFAX, surse din media. Look TV şi Transilvania Live nu erau retransmise şi pe platforma de satelit Digi a RCS&RDS.

Pe de altă parte, pe 30 iulie, Consiliul Concurenţei a anunţat, într-un comunicat remis MEDIAFAX, că a declanşat o investigaţie asupra modului în care Liga Profesionistă de Fotbal (LPF) a vândut drepturile de televizare ale meciurilor din cadrul competiţiei Liga I.

loading...
7 Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
Docle Sport Liga 1 Live Look Plus Look Tv LOOK TV LIVE MECIURI LIVE rcs&rds Romtelecom
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
11 aug 22:04
Răspunde | Votează email 0 email
Mitica
Franco stai linistit ca nu au uitat. Il baga mai tarziu pe bani ca daca il bagau de la inceput era pachetul si mai scump.
11 aug 15:23
Răspunde | Votează email 0 email
Franco
Romtelecom s-a grabit sa semneze ca le plecau abonatii si a uitat sa bage in grila si LookPlusHD.
11 aug 13:58
Răspunde | Votează email 0 email
Mario
RDS-ul tocmai si-a luat cea mai mare lovitura din istoria sa. Sigur nu se astepta la asa ceva si regreta ca au ramas doar ei fara drept de retransmisie
11 aug 13:29
... LOOK TV se va vedea şi la Dolce. Romtelecom a reintrodus în grilă canalul Look Plus, în timp ce Look TV va fi...
11 aug 13:00
Răspunde | Votează email 0 email
Sergiu
Au scos programele din grila, s-au dat de ceasul mortii si la final au venit cu un pachet mai scump decat la concurenta. Probabil la Romtelecom a negociat femeia de serviciu ca directorii au fost plecati in concediu.
11 aug 10:34
...class="item-date">
on August 11, 2014
LOOK TV se va vedea şi la Dolce. Romtelecom a reintrodus în grilă...
11 aug 09:59
...grilă canalul Look Plus, în timp ce Look TV va fi disponibil pe bază de abonament de săptâmana viitoare, …read more ...
1
EUR
4.8278
RON
09 Apr
noapte 6 °
zi 25 °
Ultimele joburi adaugate
24 H