Steaua, AUDIENŢĂ ZERO la primul meci măsurat pe LOOK TV

Look TV, postul care a cumpărat drepturile TV pentru Liga I, a reintrat  în măsurarea audiențelor. Astfel, etapa a 7-a din Liga I a fost prima în care meciurile au beneficiat de audiență măsurată și anunțată public oficial.

15 sept. 2014, 11:43
Steaua, AUDIENŢĂ ZERO la primul meci măsurat pe LOOK TV

Steaua – Gaz Metan, meciul de vineri, a stabilit o premieră istorică negativă: primul meci al roş-albaştrilor din istoria măsurătorilor de audiențe TV în care Steaua face rating ZERO și market share ZERO pe publicul comercial, conform datelor Kantar, anunţă ziaristul Lucian Lipovan pe blog.

Aproximativ 1.000 de persoane au urmărit fiecare minut al meciului, adică mai puțini chiar decât în tribunele și așa goale, insuficient pentru a influența aparatele de măsurat audiența!

Publicul comercial (18-49 ani, urban) este targetul care contează în vânzările de publicitate și, oricum, și pe întregul public audiența este de record negativ.

Look TV are o acoperire limitată deocamdată, undeva sub 50%, dar televiziunea este prezentă pe doi din cei trei mari furnizori de televiziune, UPC și Romtelecom. Look TV este prezent în pachete separate ale cabliștilor, cu cost suplimentar, și devine evident că nu toți abonații companiilor respective au achiziționat și pachetul de fotbal.

FC Botoșani – Dinamo a reușit un market share de 0,6%.