Lorena Lupu, între Emil Brumaru şi trupa Vunk

Romanul erotic Dona Juana, lansat la finele anului trecut la Editura Herg Benet şi devenit un mic hit pe Internet, va fi promovat de către autoarea lui, Lorena Lupu, la Iaşi.

27 mart. 2013, 12:17
Lorena Lupu, între Emil Brumaru şi trupa Vunk

Romanul, definit de prefaţatorul său, regizorul Cristian Mungiu, drept cartea care „te face să-ţi aminteşti că n-ai murit încă”, a fost recenzat călduros, apreciat pentru unitatea stilistică, ritmul vioi, originalitatea temei, autenticitatea personajelor precum şi pentru curajul adaptării mitului lui Don Juan la contemporaneitate şi la genul feminin, arată un comunicat de presă.

Pentru Iaşi, Lorena Lupu le propune amatorilor de carte două lansări, ambele programate vineri, pe 29 martie: una clasică, la Librarium Palas (Str. Palas, Nr. 7A) la ora 18.00, în prezenţa unor nume grele ale literaturii contemporane, ca Emil Brumaru, Liviu Antonesei şi Paul Gorban, şi una „sărită de pe fix”, în complicitate cu Vlad Volf, în deschiderea concertului trupei Vunk, la 21.00, la Dublin Pub (Str. Vasile Conta, Nr. 30).

În încercarea de a inova piaţa de carte şi modul de interacţiune cu publicul, nonconformista scriitoare a inventat conceptul Dona Juana y amigos. Printre prietenii prezenţi la diversele lansări de carte s-au numărat monştri sacri şi artişti tineri, vedete consacrate şi nume de nişă din diverse genuri artistice, de la Florin Zamfirescu, Alexandru Dabija şi Marius Manole şi până la trupe ca Poetrip sau Veveriţele Vesele, în cadrul unor lansări care au avut loc până acum la Bucureşti, Sibiu, Timişoara şi Cluj.

Dona Juana de Lorena Lupu: Lansare neconvenţională şi spectacol, la Timişoara şi Cluj VIDEO