Oraşul Los Angeles, acoperit de ninsoare. La San Francisco a fost doborât un record de 132 de ani de temperatură minimă. Stare de urgenţă în Oregon

Mai multe zone din California au fost afectate de ninsoare, frig şi vânt puternic în ultimele trei zile. Furtuna a adus fulgi de zăpadă în Los Angeles, oraş cunoscut mai degrabă pentru palmieri și soare, dar a adus și ploi abundente și unele inundații. La San Francisco a fost doborât un record vechi de 132 de ani privind temperatura minimă. 

27 feb. 2023, 11:43

Furtunile au lăsat în beznă aproape un milion de proprietăţi de la o coastă la alta. Aproximativ 70.000 de locuinţe din California au rămas duminică fără curent electric, potrivit PowerOutage, care urmărește întreruperile.

Los Angeles, acoperit de ninsoare

Începând de duminică seară și până miercuri, o serie de „furtuni moderate” se vor deplasa prin Los Angeles, cu maxime care vor atinge 13 grade Celsius, potrivit Serviciului Național de Meteorologie (NWS).

Stratul de zăpadă a ajuns la 205 centimetri în stațiunea Mountain High, aflată la 125 de kilometri de Los Angeles. Potrivit Serviciului Național de Meteorologie, a fost una dintre cele mai puternice furtuni de zăpadă din istoria măsurătorilor care a afectat sudul Californiei, zăpada depunându-se și la altitudini de 305 metri, inclusiv în suburbiile orașului Los Angeles, scrie CNN

Principala autostradă de pe Coasta de Vest, Interstate 5, care face legătură între sudul și nordul Californiei, a fost închisă temporar din cauza gheții depuse pe carosabil în trecăturile din munți, la nord de Los Angeles. Zăpada a acoperit mai multe podgorii, în timp ce în alte zone autorităţile avertizează că există riscul producerii unor inundaţii.

Stratul de zăpadă ar putea depăşi 2 metri la munte. Ninsori au căzut şi în deşertul Mojave şi în Valea Santa Clarita.

Stare de urgenţă în Oregon

Meteorologii au anunțat că furtunile vor continua și la începutul acestei săptămâni.

„Frontul atmosferic se mută în interiorul țării și în nordul Californiei”, a avertizat Serviciul Național de Meteorologie.

În nordul statului Oregon a fost declarată stare de urgenţă.