LOTERIA BONURILOR FISCALE. Cine este primul câştigător: „Mi-am luat o cafea la benzinărie”

LOTERIA BONURILOR FISCALE are deja câştigători. Toţi cei care vor dovedi că au cheltuit pe 7 februarie între 6 şi 6,99 lei, pentru care au primit bon, îşi vor împărţi un milion de lei. Mulţi s-au grăbit să-şi fotografieze chitanţa norocoasă şi să o posteze pe Facebook. 

13 apr. 2015, 18:28
LOTERIA BONURILOR FISCALE. Cine este primul câştigător: „Mi-am luat o cafea la benzinărie”

LOTERIA BONURILOR FISCALE: Şerban Păun, câștigător al loteriei bonurilor, spune că a păstrat fiecare bon primit la cumpărături în ultimele două luni.

„Am fost într-o benzinărie și mi-am cumpărat o cafea. Bonul, ce-i drept, l-am cerut după și vânzătorul a ezitat puțin sau a fost surprins că i l-am cerut. Cred că a fost singura cumpărătură pe care am făcut-o în ziua respectivă”, spune el la Digi24.ro.

Şerban Păun nu este singurul câştigător.

„Eram în bucătărie, la televizor, și am văzut că s-a extras data, suma. Am verificat și am văzut că sunt câștigătoare”, spune și Laura Bucur.

O altă norocoasă este din judeţul Iaşi. Cu 6 lei şi 17 bani a cumpărat dintr-un supermarket, pe 7 februarie, o legătură de ridichi, o pungă de piper măcinat şi un pachet de şerveţele.

Pentru a intra în posesia premiului trebuie parcuşi câţiva paşi: câştigătorul îşi poate revendica premiul până pe 13 mai. Pentru acest lucru trebuie să prezinte bonul original și o copie după actul de identitate la orice administrație fiscală, iar plata va fi făcută în 60 de zile.

Câştigul total, de un milion de lei, va fi împărţit între toţi cei care au bonuri de 6 până la 6,99 lei, validate de ANAF. Suma finală va fi impozitată cu 16%.

După ce au văzut rezultatul primei ediţii a loteriei fiscale, oamenii spun că vor începe să colecţioneze bonurile.

Următoarea extragere a Loteriei fiscale va avea loc în data de 17 mai. Atunci vor participa bonurile emise în luna aprilie.

LOTERIA BONURILOR FISCALE. Următoarea extragere a Loteriei fiscale va avea loc pe 17 mai, urmând să fie luate în considerare toate bonurile emise în luna aprilie. Regulamentul Loteriei stipulează că extragerile vor avea loc lunar, în prima duminică de după data de 15, şi că pot fi organizate şi ocazional, de sărbători.

LOTERIA BONURILOR FISCALE. Digi 24 a publicat prima fotgrafie a unui bon fiscal câştigtor. Acesta aparţine unei persoane din Paşcani, care a cumpărat de 6,17 lei o legătură de ridichi roşii de 2,49 lei, piper alb măcinat de 0,99 lei şi şerveţele umede pentru copii de 2,9 lei.

Participarea la loterie nu presupune o înregistrare prealabilă a bonurilor fiscale în nicio bază de date/website și nici depunerea acestora înainte de efectuarea extragerii la sediile instituțiilor implicate în organizare. Bonurile rămân la posesorii acestora care, după extragere, vor verifica dacă sunt câștigătoare.

Loteria Română are exclusiv calitatea de organizator al extragerilor pentru această loterie iar acestea se vor efectua cu urnele și bilele pe care Loteria Română le utilizează pentru tragerile loto.

Extragerea are loc în prezența unei comisii de tragere formată din câte un reprezentant al Ministerului Finanțelor Publice, Agenției Naționale de Administrare Fiscală și C.N. „Loteria Română” S.A. iar bilele și urnele vor fi verificate în prezența comisiei înainte de extragere.

Extragerea are trei etape, după cum urmează:

  • etapa I: se va extrage o bilă, reprezentând luna emiterii bonului;
  • etapa II: se va extrage o bilă, reprezentând ziua emiterii bonului;
  • etapa III: se vor extrage 3 bile, reprezentând valoarea bonului.

Rezultatele extragerii vor fi postate pe site-ul Ministerului Finanțelor Publice, al Agenției Naționale de Administrare Fiscală și al C.N. „Loteria Română” S.A. pentru o perioadă de minimum 30 de zile.

Revendicarea premiilor se poate face începând cu ziua de după efectuarea extragerii, în termen de 30 de zile, prin depunerea în original a bonului fiscal câștigător, alături de copia actului de identitate și de o cerere, la orice administrație fiscală din structura Agenției Naționale de Administrare Fiscală. Formularul cererii poate fi obținut gratuit de la administrația fiscală la care se depune bonul fiscal sau descărcat de pe site-ul www.mfinante.ro.

Un bon fiscal este considerat câștigător doar dacă îndeplinește cumulativ condițiile prevăzute de lege, având înscrise elementele obligatorii care arată că a fost emis cu un aparat de marcat fiscalizat (de exemplu: logotipul și seria fiscală ale aparatului de marcat electronic fiscal, data și ora emiterii precum și numărul de ordine).

La solicitarea titularului bonului fiscal, unitatea teritorială a Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală unde a fost depus originalul bonului fiscal câştigător eliberează o copie care poartă menţiunea „conform cu originalul”.

Plata câştigurilor se face de către Ministerul Finanţelor Publice, în termen de 60 de zile de la expirarea termenului de revendicare a premiilor, după verificarea autenticităţii şi realităţii bonurilor fiscale depuse pentru revendicarea premiilor, de către organele competente ale Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală.