LOTERIA BONURILOR FISCALE. Extragerea specială de Paşte. Vezi BONURILE CÂŞTIGĂTOARE

LOTERIA BONURILOR FISCALE. Ministerul Finanţelor Publice a organizat luni, în a doua zi de Paşte, o extragere ocazională a Loteriei bonurilor fiscale, la care au participat bonurile emise între 1 feburarie şi 16 aprilie, urmând să fie acordate tot cel mult 100 de premii, cu un fond de câştiguri de un million de lei.

02 mai 2016, 12:03
LOTERIA BONURILOR FISCALE. Extragerea specială de Paşte. Vezi BONURILE CÂŞTIGĂTOARE

UPDATE: Bonurile fiscale emise în data de 24 februarie, cu o valoare de 934 lei, au fost desemnate câștigătoare la extragerea specială de Paști a Loteriei bonurilor fiscale de luni.

LOTERIA BONURILOR FISCALE. Extragerea va fi organizată luni, 2 mai, în studioul TV al Loteriei Române, de la ora 19.45. Aceasta reprezintă prima etapă a selecţiei câştigătorilor, când vor fi extrase bilele pentru ziua şi valoarea bonurilor.

Dacă vor fi înregistrate peste 100 de cereri de revendicare, va fi organizată o nouă extragere, pentru desemnarea celor 100 de câştigători, la o dată ulterior anunţată.

Rezultatele extragerii de luni vor fi postate pe site-ul Ministerului Finanţelor Publice, al Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF) şi al C.N.”Loteria Română” (CNLR) pentru o perioadă de minimum 30 de zile.

Cererile pentru revendicarea premiilor, în valoare totală de un milion de lei, pot fi depuse începând din ziua următoare la sediile ANAF. Persoanele care merg la Fisc pentru revendicarea premiilor trebuie să depună în original bonul fiscal câştigător, alături de copia actului de identitate şi de o cerere.

Un bon fiscal este considerat câştigător doar dacă îndeplineşte cumulativ condiţiile prevăzute de lege, având înscrise elementele obligatorii care arată că a fost emis cu un aparat de marcat fiscalizat.

Fiecare unitate teritorială ANAF la care se depun bonurile fiscale câştigătoare va elibera o copie a acestora cu menţiunea „conform cu originalul”, pe care va fi scris numărul unic de înregistrare. Pentru asigurarea transparenţei, lista cu numerele unice de înregistrare ale cererilor de revendicare va fi publicată pe site-urile MFP şi ANAF.

După stabilirea finală a bonurilor câştigătoare, acestea vor fi centralizate şi transmise în termen de două zile către ANAF, pentru ca instituţia să încarce rezultatele în „Baza de date privind Loteria bonurilor fiscale” şi să verifice dacă bonurile sunt autentice. Controalele sunt realizate de către Direcţia Generală Antifraudă Fiscală, prin direcţiile regionale.

Ultima extragere lunară a loteriei a fost efectuată duminică, 17 aprilie, când au ieşit câştigătoare bonurile în valoare de 615 lei emise pe 18 martie.

Anul trecut, valoarea totală a premiilor acordate a fost de aproape 5 milioane de lei, sumă care s-a împărţit între 17.985 de câştigători, potrivit datelor MFP.

Ministerul Finanţelor Publice va plăti, până la 21 mai, premiile aferente extragerii Loteriei bonurilor fiscale din 21 februarie, când au ieşit câştigătoare bonurile emise pe 11 ianuarie în valoare de 312 lei, pentru care au fost depuse 12 cereri de revendicare. Premianţii vor încasa 70.000 lei fiecare, sumă rezultată în urma reţinerii imozitului aferent câştigului.

În acest an se organizează în total 14 extrageri ale loteriei bonurilor fiscale, dintre care 12 lunare şi două ocazionale. Până în prezent, au avut loc trei extrageri lunare, aferente lunilor ianuarie-martie.