LOTERIA BONURILOR FISCALE. Următoarea extragere are loc pe 22 noiembrie

Loteria bonurilor fiscale aferentă lunii octombrie este programată pentru duminică, 22 noiembrie, iar fondul de premiere pentru extragerea lunară este de un milion de lei, a anunțat, vineri, Ministerul Finanțelor Publice.

20 nov. 2015, 11:44
LOTERIA BONURILOR FISCALE. Următoarea extragere are loc pe 22 noiembrie

La extragerea de duminică vor fi declarate câștigătoare bonurile fiscale emise în perioada 1-31 octombrie 2015. Fondul de premiere pentru extragerea lunară este de un milion de lei, sumă din care vor fi acordate cel mult 100 de premii.

Potrivit MFP, selecția câștigătorilor va fi realizată în două etape. Astfel, duminică, 22 noiembrie, va fi organizată prima etapă de selecție care va consta în extragerea din urne a bilelor care vor desemna ziua și valoarea bonurilor câștigătoare. După centralizarea cererilor de revendicare a premiilor, dacă numărul acestora este mai mare de 100, va fi organizată cea de-a doua extragere, pentru determinarea a maximum 100 de bonuri câștigătoare.

Extragerea va fi organizată în studioul TV al Loteriei Române, începând cu ora 17,00, evenimentul fiind public și poate fi transmis, în direct, de toate televiziunile interesate, prin preluarea semnalului audio-video.

CITEŞTE ŞI LOTERIA BONURILOR FISCALE: Ministrul Teodorovici a anunţat ce se întâmplă cu câştigătorii

Rezultatele extragerii vor fi publicate pe site-urile MFP, Agenției Naționale de Administrare Fiscală /ANAF/ și Loteriei Române pentru o perioadă de minimum 30 de zile. Cererile de revendicare pot fi depuse începând cu prima zi după efectuarea extragerii, timp de 30 de zile. Posesorii bonurilor câștigătoare trebuie să depună bonurile fiscale (în original), alături de copia actului de identitate și de o cerere, la orice administrație fiscală din structura ANAF.

Un bon fiscal este considerat câștigător doar dacă îndeplinește cumulativ condițiile prevăzute de lege, având înscrise elementele obligatorii care arată că a fost emis cu un aparat de marcat fiscalizat (de exemplu: logotipul și seria fiscală ale aparatului de marcat electronic fiscal, data și ora emiterii, precum și numărul de ordine). Fiecare unitate teritorială ANAF, la care se depun bonurile fiscale câștigătoare în prima etapă de selecție, va elibera o copie a acestora cu mențiunea „conform cu originalul’, pe care va fi scris numărul unic de înregistrare.

Extragerea va fi realizată cu urnele și bilele pe care Loteria Română le utilizează pentru tragerile loto. Totodată, aceasta va fi supravegheată de o comisie de tragere formată din câte un reprezentant al MFP, ANAF și CNLR, iar bilele și urnele vor fi verificate în prezența comisiei înainte de tragere.

După stabilirea celor 100 de bonuri fiscale câștigătoare, în cea de-a doua extragere organizată dacă va fi cazul, acestea vor fi centralizate și transmise în termen de două zile către ANAF în vederea încărcării rezultatelor în „Baza de date privind Loteria bonurilor fiscale”, respectiv pentru verificarea autenticității bonurilor fiscale câștigătoare de către Direcția Generală Antifraudă Fiscală.

Conform ministerului de resort, pentru extragerea din data de 20 septembrie, în termenul de 30 de zile au fost depuse 35 cereri de revendicare. Totodată, pentru extragerea organizată în data de 18 octombrie au fost depuse 26 cereri de revendicare a premiilor până la data de 18 noiembrie.