Loteria Română s-ar putea muta de la Ministerul de Finanţe la Oficiul Naţional pentru Jocuri de Noroc

Publicat: Miercuri, 30 Septembrie 2015 16:16 // Actualizat: Miercuri, 30 Septembrie 2015 16:22 // Sursa: romaniatv.net

Guvernul are pe masă un proiect de ordonanţă de urgenţă prin care ar urma să treacă Loteria Naţională din subordinea Ministerului Finanţelor în cea a Oficiului Naţional pentru Jocuri de Noroc (ONJN).

Apariţia acestei Ordonanţe de Urgenţă este motivată  prin "necesitatea instituirii unor măsuri legislative privind buna funcţionare a Companiei Naţionale Loteria Română, reorganizarea şi revitalizarea activităţii acestei instituţii, alinierea la cerinţele actuale ale pieţei de jocuri de noroc, precum şi o gestionare eficientă a monopolului deţinut de aceasta".

"Sunt nişte modificări legislative pe care le discută Ministerul de Finanţe ca să întărim partea de control legislativ", a confirmat, miercuri, Victor Ponta, după şedinţa de Guvern.

Actul normativ nu are însă şi avizul Consiliului Concurenţei.

Potrivit prevederilor proiectului de Ordonanţă de Urgenţă, preşedintele oficiului va avea rang de ministru, iar vicepreşedintele Oficiului va deveni preşedintele Loteriei Române. În termen de 60 de zile de la adoptarea prezentului act normativ, Oficiul va prelua CN Loteria Română.

loading...
2 Comenteaza // Vezi comentarii
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
30 sep 16:22
...Loteria Naţională din subordinea Ministerului Finanţelor în cea a Oficiului Naţional pentru Jocuri de Noroc (ONJN). Citește mai departe… Sursa: romaniatv.net ...
30 sep 16:19
...Loteria Naţională din subordinea Ministerului Finanţelor în cea a Oficiului Naţional pentru Jocuri de Noroc (ONJN). Citește mai departe… Sursa: romaniatv.net

...
1
EUR
4.8741
RON
28 Oct
noapte 10 °
zi 20 °
Ultimele joburi adaugate
24 H