Loterie cu premii în bani şi maşini, pentru a încuraja populaţia să se vaccineze. Polonia oferă un zeci de mii de euro şi un automobil hibrid

Polonia va lansa o loterie cu premii în bani şi maşini, pentru a încuraja populaţia să se vaccineze împotriva COVID-19, a declarat marți ministrul responsabil cu programul de imunizare de la Varşovia.

25 mai 2021, 18:01
Loterie cu premii în bani şi maşini, pentru a încuraja populaţia să se vaccineze. Polonia oferă un zeci de mii de euro şi un automobil hibrid

Michal Dworczyk a spus că, deși 69% dintre polonezi au declarat că vor să se vaccineze împotriva coronavirusului, cea mai mare provocare a autorităţilor este să se asigure că acest procent de populaţie chiar se vaccinează. „Realizăm o altă campanie publicitară, avem sportivi implicați, avem actori implicați, influenceri implicați. Alături de aceste forme tradiționale, adăugăm o propunere suplimentară, urmând să organizăm o loterie„, a spus ministrul, într-o conferință de presă.

Această iniţiativă implică operatorul de loterie Totalizator Sportowy şi companii de stat. Conform presei poloneze, există patru tipuri de premii în bani: premiul imediat este că la fiecare 2.000 de persoane care participă la loterie vor câștiga 500 de zloți (110 euro); apoi, în fiecare săptămână doi oameni 50.000 de zloţi (11.000 euro) sau unj scuter electric. O dată pe lună vor fi extrase două premii de câte 100.000 zloţi (22.000 euro) şi o maşină hibridă. Câştigurile pentru finală sunt un milion de zloti (220.000 euro) și, de asemenea, o mașină hibridă. Municipalitățile vor fi, de asemenea, încurajate să intre în competiție unele cu altele pentru a obține cele mai ridicate rate de vaccinare, iar primele 500 care vor atinge o rată de 75% primind 100.000 de zloți.

Citeşte şi Polonia interzice avortul. Care sunt singurele excepţii admise

Șeful cancelariei prim-ministrului a mai declarat că, începând cu 31 mai, aprovizionarea cu vaccinuri Pfizer va fi dublată, iar din iulie este posibil ca orice polonez să se poată vaccina fără probleme oricând doreşte.

Citeşte şi Ministrul Muncii confirmă creşterea OPŢIONALĂ a vârstei de pensionare. Cum este în Europa