Loterie fiscală pentru combaterea evaziunii. Românii ar putea câştiga maşini şi bani

Românii care cer bon fiscal la magazin ar putea câştiga bani sau maşini. Potrivit România TV, statul are în vedere să organizeze o loterie fiscală cu premii, ca să reducă evaziunea fiscală. Metoda a fost testată cu succes în alte state din Europa, spun specialiştii.

02 aug. 2014, 10:58
Loterie fiscală pentru combaterea evaziunii. Românii ar putea câştiga maşini şi bani

Loteria fiscală este o metodă luată serios în calcul de Ministerul Finanţelor, care a realizat deja mai multe simulări în acest sens. Prin introducerea ei se are în vedere creşterea încasărilor la buget, dar şi stimularea românilor de a contribui activ la creşterea încasărilor bugetare.

Specialiştii recomandă şi ei această metodă, dând exemplul mai multor state europene, în care există asemenea loterii fiscale. În Slovacia, spre exemplu, există o loterie fiscală la care au participat până în prezent aproximativ 450.000 de oameni, iar încasările bugetare au crescut cu 500.000 de euro.

Citeşte şi Noul Cod de Procedură Fiscală: Taxa de timbru pentru eliberarea certificatului de atestare fiscală, ELIMINATĂ

Deocamdată nu a fost luată o decizie în acest sens, dar ministrul finanţelor, Ioana Petrescu, a dat de înţeles că se gândeşte serios la o astfel de măsură şi că va anunţa în curând dacă o astfel de loterie fiscală va fi organizată şi în România.

Citeşte şi Ioana Petrescu: Susţin reducerea CAS, golul este de 5 miliarde de lei doar dacă niciun ban nu va fi reinvestit