Lotul 3 al Drumului Expres Craiova – Pitești va fi deschis de Crăciun

Lotul 3 al Drumului Expres Craiova-Pitești va fi deschis de Crăciun, a anunțat joi, 9 noiembrie pe șantierul din județul Olt ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu.

10 nov. 2023, 08:50
Lotul 3 al Drumului Expres Craiova – Pitești va fi deschis de Crăciun

Un nou lot al Drumului Expres Craiova – Pitești va fi deschis de Crăciun.

”Undeva în jurul Crăciunului”, a dat asigurări Sorin Grindeanu răspunzând întrebărilor jurnaliștilor dacă UMB poate termina lucrările și reușește să deschidă întreg lotul de 32 de kilometri dintre Slatina și Colonești.

De asemenea, lotul 4 este avansat și poate fi inaugurat peste un an, deși termenul contractual este 2025, a mai spus Sorin Grideanu.

Citește și: Sorin Grindeanu: „Voi merge în Guvern cu un memorandum, astfel încât angajaţii CFR şi Metroului să beneficieze de tichete de masă”

„În jur de 15 decembrie vor reveni. O să încerc să-l conving și pe premier să revină în zonă. Am înțeles de la Companie (n.r UMB) că undeva în jurul Crăciunului se va putea da în circulație acest tronson, cei peste 31 de kilometri de autostradă (sic ! Drum Expres), dar vreau să rețineți acest lucru, indiferent ce se va întâmpla, dacă se va menține acest ritm, ca anul acesta se va putea circula la sfârșitul anului viitor de la Craiova la Constanța pe autostradă.

Citește și: Autostrada Sibiu-Făgăraș mai aproape de realitate! Sorin Grindeanu, anunț de ultimă oră despre licitația pentru tronsonul 2: „CNAIR a desemnat astăzi câştigătorul”

Asta însemnând bucățile care lipsesc aici pe Craiova – Pitești și Autostrada din jurul Bucureștiului A0 nu centura care va face legătura cu A 2 Autostrada Soarelui. Asta e ținta, perfect realizabilă.

Asta trebuie să se întâmple. Termenul de execuție pentru lotul 4 e 2025, dar dânșii ne-au obișnuit să termine înainte de termen.”, a precizat Sorin Grindeanu.