Lotul de autostradă unde s-au reluat lucrările, la -10 grade: ”Se va circula pe acest lot până la finalul anului”

Unul dintre șantierele de autostradă cele mai "fierbinți" în 2024 a fost inspectat de către oficialii de la Transporturi. Este vorba despre tronsonul care se desprinde din A3 în Autostrada Moldovei, lotul 1 (Dumbrava – Mizil) al autostrăzii A7 Ploiești – Buzău.

12 ian. 2024, 19:22
Lotul de autostradă unde s-au reluat lucrările, la -10 grade: ”Se va circula pe acest lot până la finalul anului”

Asocierea italiană Impressa Pizzarotti & C SPA – Pizzarotti SA – Retter Project Management SRL arată în ultimele luni o mobilizare exemplară, remarcându-se la finalul anului 2023 prin tunurile de căldură aduse pe șantier pentru a putea continua lucrările pe acest segment de autostradă indiferent de condițiile meteo.

Oficialii CNAIR anunță într-o postare din 11 ianuarie că italienii au reluat lucrările în 2024, în ciuda temperaturilor externe foarte scăzute, care ajung frecvent la -10 grade Celsius.

„Turnare beton la podul de la kilometrul 9. Operațiunea a început în această dimineață și va continua turnarea betonului inclusiv pe timpul nopții. Constructorii au luat măsuri pentru ca turnarea să respecte parametrii tehnici prin asigurarea protecției termice inclusiv cu tunuri de căldură”, arată CNAIR, într-o notă publicată pe Facebook, potrivit Ziare.com.

Potrivit estimării CNAIR, lotul în lungime de 21 de kilometri este în acest moment la un stadiu de execuție de 43%. „Printr-o mobilizare exemplară a antreprenorului se va putea circula pe acest lot până la finalul acestui an”, mai spun oficialii companiei.

Reprezentantul companiei italiene a înaintat chiar o dată exactă la care lucrările vor fi predate.

Citește și: România a cumpărat două elicoptere H215M Airbus cu 150 de milioane de euro

“Am avut astăzi, 11 ianuarie 2024, o ședință de analiză în șantier, iar ieri am fost invitat la domnul ministru, unde am declarat clar că vom deschide traficul până pe 3 octombrie 2024. În acest context al presiunii timpului, luăm măsuri adecvate pentru a lucra pe timp de iarnă”, a declarat Guido Retter, director general al Retter Project Management – firma care lucrează în asociere cu Impressa Pizzarotti pe lotul 1 din tronsonul II – Ploiești-Buzău – al A7.

Oficialii CNAIR afirmă că mobilizarea este bună în acest moment și pe lotul 2 (Mizil – Pietroasele, 28,35 de kilometri) al tronsonului tronsonul II – Ploiești-Buzău – din A7. Asocierea Coni SRL – Trace Group a ajuns, potrivit CNAIR, la un progres fizic total de 41,2%.

„Mobilizarea face posibilă deschiderea circulației până la sfârșitul acestui an pe primii 49,35 km din A7”, mai spun șefii CNAIR.

Lotul 3 (Pietroasele – Buzău, 13,9 kilometri) din tronsonul Ploiești-Buzău (63,25 de kilometri) al A7 a fost atribuit prin semnarea contractului abia în noiembrie 2023, după mai mulți ani de contestații. Asocierea Nurol Inşaat Ve Ticaret A.S. (lider) – Makyol Insaat Sanayi Turizm Ve Ticaret A.S. va efectua lucrările, iar termenul optimist pentru finalizarea proiectului este anul 2025.

Citește și: Concedieri 2024. S-au dat primele mailuri cu demiteri de la Guvern