Lotul olimpic de robotică educaţională, sponsorizat de Arhiepiscopia Buzăului şi Vrancei

Arhiepiscopia Buzăului și Vrancei sponsorizează Lotul olimpic de robotică educațională cu suma de 2.000 de euro în vederea deplasării la Olimpiada internațională de robotică de la New Delhy, India.

22 iul. 2016, 13:29
Lotul olimpic de robotică educaţională, sponsorizat de Arhiepiscopia Buzăului şi Vrancei

„Arhiepiscopia Buzăului și Vrancei a acordat Centrului de Excelență pentru Robotică Educațională Vrancea un sprijin financiar de 2.000 euro, pentru deplasarea lotului olimpic de robotică educațională la World Robot Olympiad care va avea loc în luna noiembrie la New Delhi, în India”, a declarat, pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt al Arhiepiscopiei Buzăului și Vrancei, Bogdan Olteanu.

Potrivit sursei citate, „elevii din Focșani au concurat cu echipe puternice ale colegiilor naționale de informatică și au obținut premiul I la ‘World Robot Olympiad România 2016’, faza națională, categoria ‘Standard III — high scholl’, care le conferă dreptul de a reprezenta România la faza mondială a acestei competiții”.

Purtătorul de cuvânt a mai declarat că arhiepiscopia a venit recent și în sprijinul unei familii sinistrate, tot din județul Vrancea, căreia i-a oferit materiale de construcție pentru refacerea locuinței distruse în această primăvară de ape.