Lovitură de Cartea Recordurilor: Un etiopian susţine că are 160 DE ANI

Un fermier din Etiopia pretinde că a împlinit 160 de ani şi că îşi aminteşte cu lux de amănunte tot ce i s-a întâmplat până acum.

12 sept. 2013, 10:55

Adevărat sau nu, Dhaqabo Ebba, un fermier din Etiopia, pretinde că trăieşte pe acest pământ de 160 de ani. Dacă se va dovedi că ceea ce spune el este adevărat, atunci, de departe, ar putea fi cel mai bătrân om de pe planetă.

Tot ceea ce îi lipseşte însă este un certificat de naştere valabil, care să ateste acest lucru. Dar aşa ceva nici nu ar fi putut avea, deoarece face parte dintr-o societate orală, care nu a cunoscut în acele vremuri înregistrări ale naşterilor în documente scrise şi, nu în ultimul rând, bărbatul nu mai are nicio persoană în viaţă care ar putea să ateste, ca martor, naşterea lui.

În schimb, bărbatul povesteşte cu lux de amănunte despre viaţa lui din vremea în care Italia a invadat Etiopia, în 1895, eveniment de care mulţi nici nu au habar.

Într-un interviu acordat postului de televiziune Oromiya TV, el a dat atât de multe detalii despre acest război, precum şi despre zona în care locuieşte, încât l-a convins şi pe reporterul care l-a intervievat că ar avea 160 de ani, scrie Daily Mail. „Când Italia a invadat Etiopia, aveam două soţii, iar fiul meu era destul de mare încât să poată avea grijă de vite”, a povestit Ebba. Apoi el a descris cplătoria lui de opt zile călare pe cal către Addis Abeba, când era copil, pe o distanţă care acum, cu maşina, se poate străbate în câteva ore, mai scrie Daily Mail. 

Dacă ceea ce pretinde el se va putea dovedi medical, atunci etiopianul va fi cel mai bătrân om de pe planetă cunoscut vreodată, mai bătrân cu 46 de ani decât cel mai bătrân om din lume atestat în Cartea Recordurilor, care a fost o femeie, franţuzoaica Jeanne Calment, care a murit la vârsta de 122 de ani, în 1997.