Lovitură de teatru în Guvern. PNL îl vrea pe Iohannis în locul lui Chiţoiu. Ce capete vor pica la REMANIERE

Preşedintele PNL, Crin Antonescu a declarat, la România TV, că există posibilitatea ca la Delegaţia permanentă a partidului, din 1 februarie, să se ceară demisia unor miniştri liberali, precizând că el, personal, nu este mulţumit de activitatea unora dintre aceştia.

23 ian. 2014, 12:32
Lovitură de teatru în Guvern. PNL îl vrea pe Iohannis în locul lui Chiţoiu. Ce capete vor pica la REMANIERE

Astfel, surse din cadrul USL susţin, potrivit gândul.info, că mutarea cea mai importantă pregătită de liberali este retragerea din Guvern a ministrului de Finanţe Daniel Chiţoiu şi propunerea în locul lui a lui Klaus Johannis, căruia i s-a reproşat în repetate rânduri că nu este mai prezent în activitatea de la centru a partidului. În plus, prin numirea lui Iohannis într-o funcţie cheie în Guvern, cea de vicepremier, liberalii speră că vor avea un mai bun control în Executiv.

Un alt ministru vizat de remaniere este Mariana Câmpeanu, ministrul Muncii, în timp ce Radu Stroe ar fi fost şi el schimbat, dacă nu ar fi demisionat ca urmare a controverselor stârnite de accidentul aviatic din Apuseni.

Miniştri din PSD care ar putea fi remaniaţi

Potrivit surselor citate, ministrul Dan Nica ar urma să fie retras de la Ministerul Comunicaţiilor, pentru a putea candida pentru un post de europarlamentar în luna mai.

Un alt nume vehiculat este cel al Rovanei Plumb, de la Ministerul Mediului.

Ministrul Apărării, Mircea Duşa, este şi el remaniabil, potrivit surselor citate, în locul său urmând să fie numit, dacă va fi cazul, cu Gabriel Oprea.