Lovitură devastatoare de la TAS pentru Simona Halep. Anunţ oficial despre cazul de dopaj al fostului lider WTA

Tribunalul Sportiv de Arbitraj de la Lausanne a făcut un anunț oficial legat de cazul Simonei Halep. Mai precis, TAS a dezvăluit agenda oficială a cazurilor pe care le va soluționa până la data de 21 martie 2024, iar cel al româncei nu apărea pe listă.

29 nov. 2023, 11:19
Lovitură devastatoare de la TAS pentru Simona Halep. Anunţ oficial despre cazul de dopaj al fostului lider WTA
Simona Halep

Lovitură devastatoare de la TAS pentru Simona Halep. Pe 27 noiembrie 2023, TAS a publicat agenda oficială a cazurilor pe care le va analiza până la 21 martie 2024, iar cazul Simonei Halep nu figura pe această listă. Această absență ar fi putut indica o amânare semnificativă a audierilor, ceea ce ar fi reprezentat o veste proastă pentru jucătoarea de tenis. Cu toate acestea, TAS a emis ulterior un comunicat oficial, în care a explicat că programarea audierilor depinde de disponibilitatea arbitrilor și a părților implicate în proces. Mai mult, TAS a indicat că, sub rezerva finalizării schimbului de observații scrise, audierea în cazul Simonei Halep ar putea avea loc înainte de data limită inițială, adică înainte de 26 ianuarie 2024, scrie Fanatik.

Citeşte şi: Simona Halep, primul spot publicitar după suspendarea pentru dopaj. „Drumul greu e să continui, chiar dacă nu ştii unde duce”

Simona Halep, care a făcut apel la TAS în a doua jumătate a lunii octombrie, speră să scape cât mai curând de suspendarea impusă de Agenția Internațională pentru Integritate în Tenis (ITIA) și să revină în competițiile oficiale. Avocații săi au contestat decizia ITIA, și, conform informațiilor, audierea la TAS ar putea avea loc într-un termen mai scurt decât se anticipa inițial. Echipa de avocați a Simonei Halep a depus recurs la TAS în luna octombrie, iar ITIA avea la dispoziție aproximativ o lună pentru a răspunde la aceste contestații. TAS a menționat că instanța va stabili data de audiere în lunile următoare, oferind astfel un orizont de timp mai optimist pentru soluționarea cazului sportivei.

Citeşte şi: Simona Halep, de nerecunoscut. Cu ce se ocupă fosta campioană de când a fost suspendată pentru dopaj

Simona Halep, suspendată patru ani pentru dopaj, s-a antrenat în ultima perioadă la CF Tennis Academy, o academie din Emiratele Arabe Unite înființată în anul 1997. Din clipurile postate pe rețelele sociale, se poate observa forma sa fizică, una neașteptat de bună pentru o jucătoare care stă de mai bine de un an.