Lovitură devastatoare pentru Vladimir Putin. Ucrainenii au bombardat un pod vital pentru trupele rusești VIDEO

Forțele ucrainene au bombardat din nou podul Antonivskyi din orașul Herson, controlat de Rusia. În urma atacului, echipamentele de construcție au fost avariate, iar redeschiderea podului a fost amânată.

08 aug. 2022, 11:16
Lovitură devastatoare pentru Vladimir Putin. Ucrainenii au bombardat un pod vital pentru trupele rusești VIDEO
Ucrainenii au bombardat un pod vital pentru trupele rusești

Lovitură devastatoare pentru Vladimir Putin. Ucrainenii au bombardat din nou un pod din zona Herson ocupată de ruși și au amânat astfel redeschiderea obiectivului, anunţă Reuters. Podul este unul dintre singurele două puncte de trecere pentru forțele rusești către teritoriul pe care l-au ocupat pe malul vestic al râului Dnipro, în sudul Ucrainei, şi  a fost de mai mult timp o țintă importantă pentru forțele ucrainene în ultimele săptămâni. Aramata ucraineană a recurs la rachete de înaltă precizie furnizate de SUA pentru a încerca să distrugă obiectivul.

Stoltenberg: „E în interesul nostru ca politica agresivă a Rusiei să nu aibă succes / Pentru Europa e cea mai tensionată situație de la cel de-Al Doilea Război Mondial”

Potrivit primelor informații, podul nu are „daune critice” în urma ultimelor bombardamente, dar autoritățile locale nu au anunțat când va avea loc redeschiderea podului.

Zelenski cere un răspuns internaţional mai puternic la „teroarea nucleară” a Rusiei

Altfel, preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a cerut un răspuns internaţional mai puternic la „teroarea nucleară” a Rusiei, după ce a anunţat un nou bombardament la centrala nucleară Zaporojie. În timpul unei convorbiri telefonice cu preşedintele Consiliului European, Charles Michel, Zelenski a cerut să fie impuse sancţiuni industriei nucleare ruseşti şi combustibilului nuclear. „Am discutat cu Charles Michel, i-am povestit despre situaţia de pe câmpul de luptă, în special la centrala Zaporojie. Teroarea nucleară rusă necesită un răspuns mai puternic din partea comunităţii internaţionale – sancţiuni asupra industriei nucleare ruseşti şi a combustibilului nuclear”, a scris Volodimir Zelenski pe Twitter.