Lovitură dură pentru Ponta. Noul ministru al Educaţiei îi retrage titlul de doctor

Lovitură dură primită de Victor Ponta. Noul ministru al Educaţiei, Mircea Dumitru, care vineri şi-a preluat mandatul, anunţă că în 10 zile îi va retrage titlul de doctor fostului premier.

08 iul. 2016, 10:33
Lovitură dură pentru Ponta. Noul ministru al Educaţiei îi retrage titlul de doctor

Mircea Dumitru, noul ministru al Educaţiei, a precizat, într-o conferință de presă după preluarea mandatului, că Victor Ponta are la dispoziție 10 zile, începând de joi, pentru a contesta decizia CNATDCU de retragere a titlului de doctor.

„În momentul de față vă pot spune că am primit o adresă din partea MENCȘ, a fost transmisă ieri, în care ni se aduce la cunoștință — adresa mi-a fost transmisă în calitatea pe care am avut-o până miercuri de rector al Universității București. Eu am transmis CNATDCU solicitarea UB de retragere a titlului de doctor. Adresa pe care am primit-o acum de la MENCȘ ne confirmă faptul că votul CNATDCU, luat cu o mare majoritate, este acela de a retrage titlul de doctor domnului Victor Ponta. Din punct de vedere procedural, domnia sa are acum la dispoziție zece zile pentru a depune o contestație. Începând din 7 iulie are dreptul să facă o contestație. Dacă va fi făcută această contestație, CNATDCU trebuie să o evalueze și să dea un verdict final la această contestație. Cu acest verdict, cu avizul Direcției Juridice a ministerului, ministrul Educației în funcție adică eu voi semna ordinul prin care se revocă acest titlu”, a explicat Dumitru.

Citeşte şi:  Ponta, despre ministrul propus la Educaţie: Ce dacă nu ştie limba germană, dar apare ca traducător a două cărţi?!

Fostul premier Victor Ponta l-a ironizat, miercuri, pe Mircea Dumitru, propus pentru portofoliul Educației, despre care susține că nu știe limba germană, dar apare ca fiind traducător a două cărți.

 
„Iata încă un „tehnocrat” de mare valoare care să se ocupe de Educația din România – un demn exemplu pentru profesorii noștri pe care tot îi ceartă Guvernul „Cioloș”!

Ce dacă nu știe limba germană, dar apare ca traducător a două cărți!? Doar nu vreți să spuneți că asta e o problemă? Poate a primit pur și simplu ordin și omul e foarte disciplinat. A zis „am înțeles să trăiți” și a semnat! Ce blestem pe România!”, a scris Victor Ponta, pe Facebook.

Ponta a făcut referire în postare la un articol de presă conform căruia rectorul Universității din București, Mircea Dumitru, propus pentru funcția de ministru al Educației, figurează ca traducător din limba germană al lucrării „Cercetări filosofice” a austriacului Ludwig Wittgenstein, apărută în 2004, în timp ce în CV-ul său, Mircea Dumitru a scris în privința abilităților privind limba germană: „citit — slab, vorbit — nu, scris — nu”.