Lovitură grea pentru DNA. Un condamnat pentru corupţie în România a fost eliberat în Italia

O curte de apel din Italia a decis că omul de afaceri clujean Ioan Bene (foto dreapta) să execute după legile italiene o pedeapsă aplicată în România. În Italia, pedepsele mai mici de cinci ani, fără violență, se execută în libertate.

18 apr. 2018, 09:56
Lovitură grea pentru DNA. Un condamnat pentru corupţie în România a fost eliberat în Italia

Ioan Bene a fost condamnat în dosarul fostului președinte al Consiliului Judeţean Cluj, Horea Uioreanu (foto stânga), la 3 ani şi 8 luni de închisoare pentru corupţie, dar era deja în Italia.

Avocații omului de afaceri au declarat că el nu a fugit din țară și că în momentul în care a auzit că pe numele lui s-a pronunțat o sentință de condamnare cu executare, s-a prezentat la sediul de Carabinieri din orașelul Manduria, unde a informat despre existența sentinței din România.

Avocații lui Bene mai spun că acesta a fost reținut pentru 24 de ore, după care arestat la domiciliu, pânâ în data de 9 aprilie 2018, când Curtea de Apel din Lecce a judecat procesul de extrădare. ”Ioan Bene a cerut autorităților judiciare din Italia să fie de acord și să îi permită să execute în Italia pedeapsa dispusă în România”, a spus avocatul italian. Jurnaliştii de la stiridecluj.ro spun că instanţa din Italia a respins cererea privind extrădarea sa.


loading...