Lovitură grea pentru Putin. Aproape 1.500 de ruşi au fost ucişi în Ucraina în ultimele două zile. Zelenski: „Se tem de noi”

Armata ucraineană susţine că a provocat pierderi grele trupelor ruse în Bahmut, un orăşel din estul Ucrainei care este scena unor bătălii aprige de luni de zile, informează dpa.

02 ian. 2023, 09:47
Lovitură grea pentru Putin. Aproape 1.500 de ruşi au fost ucişi în Ucraina în ultimele două zile. Zelenski: „Se tem de noi”

Război în Ucraina. Numărul soldaţilor ruşi căzuţi la datorie în ultimele două zile este în creştere. Conform datelor furnizate de Ministerul Apărării din Ucraina, sâmbătă au fost ucişi 710 militari ruşi, iar duminică 760, cu mult peste media zilnică tipică de mai puţin de 600.

În total, 1470 de victime din rândul armatei ruse în două zile de conflict. Rusia a pierdut până acum aproximativ 106.720 de soldaţi de la începutul războiului.

O nouă „operaţiune specială” îngrijorează lumea. Israelul a bombardat Siria, aeroportul din Damasc nu mai funcţionează
Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, în timpul discursului său de duminică seara adresat naţiunii, a declarat că Rusia se teme şi îi este frică.

„Le este frică. Poţi simţi asta. Şi au dreptate să le fie frică. Pentru că pierd. Dronele, rachetele, orice altceva nu îi va ajuta. Pentru că suntem împreună. Şi ei sunt împreună doar cu frica”, a declarat Zelenski.

Ucraina a doborât 45 de drone Shahed în prima zi a noului an. Zelenski nu a ratat ocazia de a-i numi pe ruşi „patetici”.

„Teroriştii ruşi au fost patetici şi au intrat în acest an rămânând la fel. Apărătorii noştri au fost minunaţi, iar la 1 ianuarie s-au prezentat foarte bine”, a continuat Zelenski.

Rusia a înregistrat duminică pierderi mari de echipamente, inclusiv nouă vehicule blindate de luptă şi 13 auto-blindate precum şi tancuri.

Război în Ucraina: Lupte grele la Bahmut

Armata din Ucraina susţine că a provocat pierderi grele trupelor ruse în Bahmut, un orăşel din estul Ucrainei care este scena unor bătălii aprige de luni de zile, informează dpa.

Aproximativ 170 de soldaţi ruşi au fost ucişi sâmbătă în lupta pentru controlul asupra acestui oraş bombardat, a declarat duminică seara purtătorul de cuvânt al Grupului de Est al Forţelor Armate, Serhi Cerevati.

Cerevati a descris situaţia drept o „linie de asamblare a morţii” pentru ocupanţii ruşi şi a spus că cel puţin alţi 200 de soldaţi ruşi au fost răniţi.

Moscova nu a comentat, iar numărul exact al victimelor de pe câmpul de luptă este adesea imposibil de confirmat imediat.

Forţele ruse încearcă fără încetare să cucerească oraşul Bahmut, care a devenit un premiu simbolic pentru Moscova, chiar dacă analiştii spun că valoarea sa strategică este modestă.