Lovitură grea pentru Putin. SUA anunţă că 75.000 de soldaţi ruşi au murit în Ucraina. Rusia respinge cifrele

Dmitri Peskov, secretarul de presă al preşedintelui Putin, a respins cifrele ca fiind "false" şi a afirmat că acestea sunt rapoarte ale presei, nu constatări ale guvernului american.

28 iul. 2022, 19:57
Lovitură grea pentru Putin. SUA anunţă că 75.000 de soldaţi ruşi au murit în Ucraina. Rusia respinge cifrele

Vladimir Putin ar avea probleme din cauza pierderilor mari din Ucraina. Oficialii americani estimează că numărul victimelor ruseşti în război este de mult timp de ordinul zecilor de mii, ultimele estimări ajungând la peste 75.000, transmite The Guardian.

„Am fost informaţi că peste 75.000 de ruşi au fost ucişi sau răniţi, ceea ce este enorm”, a declarat Elissa Slotkin, un reprezentant democrat al Camerei Reprezentanţilor, care a participat anterior la o şedinţă secretă a guvernului american.

Dmitri Peskov, secretarul de presă al preşedintelui Putin, a respins cifrele ca fiind „false” şi a afirmat că acestea sunt rapoarte ale presei, nu constatări ale guvernului american.

Până în prezent, nu există informaţii actuale din partea autorităţilor oficiale din Rusia cu privire la numărul de decese, cel mai recent bilanţ oficial fiind încă de 1.351 de morţi.

Viktor Orban insistă cu mesajul pro-Putin: „Războiul în forma actuală nu poate fi câştigat, ne paşte recesiunea în Europa”

CIA a estimat recent că 15.000 de persoane au murit de partea rusă. Pierderile de partea ucraineană sunt, de asemenea, neclare. Consilierul prezidenţial Oleksiy Arestovych a estimat pierderile la „până la 10.000” la începutul lunii iunie, relatează dpa.

Săptămâna trecută, Richard Moore, şeful MI6, a declarat că, în opinia sa, invazia rusă va începe să piardă din avânt în următoarele săptămâni, deoarece trupele sale au fost diminuate semnificativ.

Macron acuză Rusia că este ”una dintre ultimele puteri coloniale imperiale” după declanşarea ”unui război teritorial” în Ucraina

Preşedintele francez Emmanuel Macron a acuzat, miercuri, Rusia, că este ”una dintre ultimele puteri imperiale coloniale” după declanşarea ”unui război teritorial” în Ucraina, relatează AFP.

Contraofensiva Ucrainei lângă Herson ia amploare, armata rusă este vulnerabilă. Raport al serviciilor secrete britanice

”Rusia a lansat o ofensivă împotriva Ucrainei, este un război teritorial despre care credeam că a dispărut de pe pământul european, este un război de la începutul secolului al XX-lea, chiar al secolului al XIX-lea, vorbesc despre un continent (n.r. Africa) care a suferit de pe urma imperialismului colonial”, a afirmat Macron

El a subliniat că Rusia este ”una dintre ultimele puteri imperiale coloniale” ​​prin decizia sa de ”a invada o ţară vecină pentru a-şi apăra interesele în acel loc”. Liderul francez a vorbit  în cadrul unei conferinţe de presă cu omologul său din Benin, Patrice Talon, la Cotonou.