Lovitură grea pentru RCS&RDS. Mii de clienţi sunt vizaţi de decizia Tribunalului Bucureşti

Vești proaste pentru gigantul RCS&RDS. Compania lui Zoltan Teszari a pierdut în primă instanță, în dosarul prelucrării datelor cu caracter personal, colectate fără acordul clienților.

26 nov. 2018, 12:04
Lovitură grea pentru RCS&RDS. Mii de clienţi sunt vizaţi de decizia Tribunalului Bucureşti

Iniţial, compania era obligată să şteargă datele cu caracter personal ale clienţilor, de exemplu codul numeric personal. Ulterior, RCS&RDS a cerut anularea deciziei, dar fără succes.

Citeşte şi RCS&RDS a primit licenţa pentru canalul 4K. Când va începe să emită şi ce programe va difuza

Tribunalul Bucureşti a respins cererea de anulare a deciziei.

Autoritatea Naţională de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal (ANSPDCP)a decis, în luna aprilie, ca datele clienţilor să fie şterse.

RCS&RDS nu este singurul operator care s-a aflat în această situaţie. Orange, Vodafone şi Telekom au avut şi ei fix aceeaşi problemă.

Toţi au contestat în instanţă decizia Autorităţii Naţionale de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal (ANSPDCP).

RCS&RDS face parte din grupul Digi şi este unul dintre cei mai mari jucători de pe piaţa din România. Colosul furnizează servicii de cablu, telefonie fixă şi mobilă, dar şi internet.

În 2017, compania a înregistrat un profit de 294,5 milioane. Potrivit Ministerului Finanţelor, jucătorul a înregistrat o cifră de afaceri de 4, 227 miliarde lei.


loading...
Partenerii noștri