Lovitură pentru autorităţile germane, în lupta anti-Covid. Tribunalul a suspendat măsura închiderii barurilor după ora 23, la Berlin

Un tribunal din Berlin a suspendat măsura impusă de guvernul local de închidere a barurilor şi restaurantelor. Anterior, guvernul local din Berlin impusese închidere obligatorie între ora 23:00 şi 6:00 dimineaţa.

16 oct. 2020, 13:22
Lovitură pentru autorităţile germane, în lupta anti-Covid. Tribunalul a suspendat măsura închiderii barurilor după ora 23, la Berlin

Decizia autorităţilor locale face parte dintr-o serie luată de instanţe în răsturnarea măsurilor impuse de guvern pentru a limita răspândirea coronavirusului.

Justiţia a fost însă de altă părere şi a suspendat decizia. „Instrucţiunea de închidere a fost suspendată pentru moment, deoarece instanţa consideră că este disproporţionată, având în vedere alte măsuri luate pentru combaterea pandemiei„, a spus un purtător de cuvânt al instanţei administrative din Berlin.

Curtea a argumentat că nu există dovezi că barurile şi restaurantele care respectă regulile existente privind purtarea măştii şi distanţarea socială au contribuit la creşterea ratelor de infecţie.

Citeşte şi Mai multe ţări au reinstituit STAREA DE URGENŢĂ. OMS avertizează: Evoluţia pandemiei în Europa este îngrijorătoare

Hotărârea a fost un răspuns la acţiunile în justiţie depuse de 11 proprietari de restaurante care au contestat închiderea.

Mai multe oraşe germane, inclusiv centrul financiar Frankfurt, au impus, de asemenea, o închidere timpurie pentru baruri şi restaurante, iar statele germane au convenit săptămâna aceasta cu cancelarul Angela Merkel că astfel de măsuri ar trebui să fie automate de îndată ce ratele de infecţie din orice zonă depăşesc 50 la 100.000 de locuitori într-o săptămână.

Germania, ca şi alte ţări din Europa, se confruntă cu o creştere accentuată a infecţiilor cu coronavirus. Institutul Robert Koch (RKI) pentru bolile infecţioase a raportat o creştere de 7.300 de cazuri noi vineri. Majoritatea statelor germane au convenit recent că locuitorilor din zonele cu rate de infecţie ridicate nu ar trebui să li se permită să se cazeze în hoteluri din alte părţi ale ţării pentru a limita răspândirea virusului în timpul vacanţelor şcolare de toamnă, dar opoziţia faţă de măsuri a crescut în ultimele zile, iar instanţele din statele Baden-Wuerttemberg, Saxonia, Saxonia Inferioară şi Saarland au anulat această interdicţie de cazare.