Lovitură pentru bogaţii României. Gabriel Oprea vrea impozitarea marilor averi

Gabriel Oprea a participat la reuniunea regională a organizaţiilor judeţene ale UNPR din Dolj, Gorj, Vâlcea, Mehedinţi şi Olt, desfăşurată, sâmbătă, la Craiova. Strategia UNPR pentru alegerile din acest an a constituit principala temă a reuniunii. De asemenea, Gabriel Oprea a susţinut că este necesară reluarea unei iniţiativei lansate de UNPR în urmă cu câţiva ani şi anume taxarea marilor averi.

07 mart. 2020, 14:35
Lovitură pentru bogaţii României. Gabriel Oprea vrea impozitarea marilor averi

„Pregătim listele cu candidaţii pentru primării, consilii judeţene şi locale şi de aceea, în această perioadă, mă deplasez în toate zonele ţării, pentru a găsi, împreună cu colegii mei din organizaţiile judeţene, cele mai bune soluţii. UNPR are profesionişti în toate domeniile de activitate, care sunt gata să se pună în slujba comunităţilor din care fac parte şi vrem să venim cu cele mai bune propuneri”, spune preşedintele Uniunii Naţionale pentru Progresul României, Gabriel Oprea, potrivit unui comunicat de presă. 

El a reiterat ideea creării unui pol de centru-stânga, a unei alianţe între partide, pentru ca stânga politică să fie mai bine reprezentată.

„Ne aflăm într-un moment mai complicat pentru stânga politică şi, în opinia mea, ar fi binevenită ideea de a exista o voce comună pe această zonă, o alianţă a forţelor de stânga. Este necesară o polarizare a stângii. Dar, în orice caz, noi ne pregătim şi să mergem singuri în următoarele bătălii electorale”, a precizat liderul UNPR.

Oprea a susţinut, de asemenea, că „este necesară reluarea unei iniţiativei lansate de UNPR în urmă cu câţiva ani şi anume taxarea marilor averi”. „Este vorba despre impozitarea cu 3% a averilor mai mari de 500.000 euro, pentru o perioadă de trei ani. Specialiştii noştri vor adapta proiectul iniţial la contextul anului 2020. Acest proiect va ajunge din nou pe masa Parlamentului şi, sperăm noi, va fi şi adoptat. Banii rezultaţi vor fi direcţionaţi spre sănătate, educaţie, securitate naţională”, a mai spus Gabriel Oprea, conform comunicatului citat.

Citeşte şi Gabriel Oprea îşi vinde vila cu 1,8 milioane de euro. Asta da afacere: uite cu cât a cumpărat-o de la Ioan Andone