Lovitură pentru influencerii ruşi. Instagram se închide în Rusia la miezul nopții. 80 de milioane de utilizatori vor fi afectaţi.

Ruşii nu vor mai avea acces la Instagram începând din noaptea de 13 spre 14 martie. Săptămâna trecută, proprietarul platformei de socializare, Meta Platforms, a declarat că le va permite utilizatorilor reţelelor sociale din Ucraina să posteze mesaje precum de instigare împotriva poporului rus.

13 mart. 2022, 23:00
Lovitură pentru influencerii ruşi. Instagram se închide în Rusia la miezul nopții. 80 de milioane de utilizatori vor fi afectaţi.

Instagram se închide în Rusia. Printr-un email primit de la autoritatea de reglementare a comunicaţiilor de stat, cetăţenilor din Rusia li s-a recomandat să-şi mute fotografiile şi videoclipurile de pe Instagram şi i-a încurajat să treacă la ”platformele de internet competitive” ale Rusiei. Blocarea platformei în Rusia va afecta 80 de milioane de utilizatori.

Instagram se închide în Rusia la miezul nopții

Reprezentanţii companiei Meta, care deţine şi Facebook, au declarat că schimbarea temporară a politicii sale privind discursul instigator la ură s-a aplicat doar Ucrainei. Compania este de părere că ar fi o greşeală să-i împiedice pe oameni ”să-şi exprime furia faţă de invadatori”.

Trebuie să asigurăm sănătatea psihologică a cetăţenilor, în special a copiilor şi adolescenţilor, pentru a-i proteja de hărţuirea şi insultele online”, se arată într-un comunicat al companiei care explică decizia de a închide platforma.

În consecinţă, autorităţile ruse au deschis o anchetă penală împotriva Meta, iar procurorii au cerut vineri instanţei să desemneze gigantul tehnologic american drept ”organizaţie extremistă”.

Rusia a interzis deja Facebook în ţară ca răspuns la ceea ce a spus că sunt restricţii de acces la mass-media rusă pe platformă.

Influencerii ruşi, cei mai afectaţi

Interzicerea platformei în Rusia va afecta semnificativ influencerii, care vor rămâne fără conturi.

NEXTA: “Una dintre bloggerițele ruse plânge că în două zile Instagram-ul ei nu va mai funcționa. Nu-i pasă deloc de miile de morți, inclusiv de compatrioții ei. Evident, cea mai mare îngrijorare a ei în acest moment este că nu va mai putea posta poze cu mâncare din restaurante”.