Lovitură pentru Kaufland: Cum îşi păcălea clienţii

Protecţia Consumatorilor Iaşi a găsit nereguli la Kaufland. 

19 nov. 2013, 13:48
Lovitură pentru Kaufland: Cum îşi păcălea clienţii

Comisarii de la Protectia Consumatorilor Iasi au sanctionat astazi Kaufland cu 5.000 lei pentru practici comerciale incorecte, respectiv inducerea in eroare a consumatorilor asupra originii unor produse.

Mai exact, verificand pliantele difuzate in Municipiul Iasi in perioada anterioara, pliante valabile in intervalul 18.11 – 24.11.2013, a rezultat că acestea prezinta produsele Lichior din plante 0,70l si Fursecuri spritate – Katy, ca fiind produse romanesti, avand tiparit in dreptul acestora tricolorul Romaniei, desi, conform informatiilor de pe ambalaje si a documentelor de provenienta, tara de origine este Germania.

„Fapta descrisa reprezinta o practica comerciala incorecta, respectiv o actiune inselatoare, iar sanctiunea aplicata a fost amenda in cuantum de 5.000 lei. Am dispus totodata controale operative la nivelul tuturor Comisariatelor Judetene din subordinea Regionalei Nord Est, in vederea verificarii acestei deficiente”, a declarat Marian Grigoras, comisar sef al Comisariatului Regional pentru Protectia Consumatorului.