Lovitură pentru Michael Schumacher, după ce luna trecută şi-a pierdut unchiul

La sfârșitul lunii trecute, Michael l-a pierdut pe unchiul său preferat. Karl-Heinz Schumacher avea 65 de ani când a murit. Decesul a fost confirmat abia ieri de soția acestuia.

22 mart. 2017, 13:20

Veştile groaznice nu se mai opresc pentru Michael Schumacher (48 de ani). După ce unchiul său, Karl-Heinz Schumacher, a încetat din viaţă, fostul campion mondial al Formulei 1 a mai primit o lovitură teribilă.

Echipa germană de Formula 1 Mercedes a scos de pe mașinile sale de curse inscripția “#KeepFightingMichael” (n.r. Continuă să lupți, Michael).  La aflarea acestei veşti, fanii septuplului campion al lumii s-au revoltat. Ca atare, reprezentanţii echipei au oferit lămuriri.

“Aceasta a fost o inițiativă începută la finalul anului 2016 pentru a încuraja oamenii, pornind de la spiritul de luptă legendar al lui Michael. Mercedes și familia lui Michael Schumacher va continua să lucreze împreună și să se implice în mai multe activități”, au precizat reprezentanții Mercedes pentru ziarul german Bild.

Pe 29 decembrie 2013, germanul Michael Schumacher, septuplu campion mondial de Formula 1, schia în staţiunea Meribel din Alpii Francezi. Fostul sportiv s-a dezechilibrat şi s-a lovit cu capul de o piatră, iar viaţa sa a fost salvată de faptul că purta cască.

Imediat după accident, Schumacher a intrat într-o comă indusă medical vreme de şase luni. Starea lui de sănătate s-a îmbunătăţit progresiv, iar în luna septembrie a anului 2014 a revenit la casa din Geneva, pentru recuperare.

Informaţiile privind starea de sănătate a lui Michael Schumacher au fost extrem de puţine în ultima vreme, dar avocatul familiei, Felix Damm, a declarat recent în instanţă că fostul pilot ar fi paralizat. Damm a făcut afirmaţii în contextul unui proces intentat împotriva unei publicaţii care a susţinut că Schumacher poate merge singur.

Fostul pilot de Formula 1 are nevoie de îngrijire non-stop, iar costurile se ridică la aproximativ 150.000 de euro pe săptămână. O echipă formată din 20 de medici şi asistente este resposabilă de sănătatea acestuia. Practic, suma totatlă pentru îngrijirea lui Schumacher este de peste 14 milioane de euro în trei ani.

La momentul accidentului, averea fostului pilot se ridica la 500 de milioane de euro. Soţia sa, Corinna Schumacher, ar fi vândut un avion privat şi o casă de vacanţă în Norvegia pentru a acoperi costurile de îngrijire.