Lovitură pentru milioane de români. Facturile la gaze au explodat! Situație dramatică: „M-am trezit cu această factură dublă. Nu știu ce o să fac”

Românii au avut parte de o majorare a prețului la gaze, fără precedent. Cei care folosesc centrale termice se confruntă cu o situație extrem de dramatică întrucât nu-și permit să achite facturile.

11 ian. 2022, 09:59
Lovitură pentru milioane de români. Facturile la gaze au explodat! Situație dramatică: „M-am trezit cu această factură dublă. Nu știu ce o să fac”

Românii care folosesc centrale termice de apartament se află într-o situație fără ieșire după ce prețul facturilor a explodat peste noapte, deși consumul a rămas același.

Sute de familii se confruntă cu probleme majore în ceea ce privește majorarea prețului la gaze. Pensionari sunt printre categoriile vulnerabile cele mai afectate, deoarece veniturile mici abia le ajunge să-și ducă traiul de pe o zi pe alta și pentru medicamente.

Marcel Ciolacu cere altă lege pentru compensarea facturilor la energie şi gaze

Un consumator a trimis factura către Antena 3 și a precizat că nu poate găsi soluții pentru achitarea facturilor. Bărbatul pensionar a declarat că are de plătit 1640 de lei pe luna decembrie, în condițiile în care veniturile familiei sunt de 2400 de lei.

„Situația contului este de la data de 27.12.2021. Mie îmi venea normal 1,60 lei pe metru cub și acum este 2,67 lei pe metru cub. Soția are o pensie de 800 de lei și eu am 1600 de lei. Nu va spun cât mă costă pentru medicamente, că soția are și Parkinson și diabet, eu am probleme cu coloana, cu circulația.

Nu știu ce o să fac. Încă nu știu ce o să fac. Copiii au și ei problemele lor, au familie, copii, nu au posibilitatea să mă ajute, că nici ei nu au salariu mare”, a explicat bărbatul.

Un alt consumator a declarat la Antena 3 că factura la gaze este dublă. Acesta a mai precizat că de la 1 iulie a mai constat o scumpire, iar din luna octombrie, a crescut din nou cu 11%, însă pe luna decembrie factura a crescut cu 50%, un procent enorm.

Veste uriașă pentru români, înainte de Crăciun. Ce se întâmplă, de fapt, cu facturile la gaze și la electricitate

„Factura de 1480 de lei este corespunzătoare unei cantități de 529 m cubi de gaz. Față de anul 2020 noi consumul îl avem același și m-am trezit cu această factură dublă. Am avut o scumpire la data de 1 iulie de aproximativ 11%, iar la nivel de octombrie încă o scumpire de 50%. Deci la nivelul anului 2021, prețul gazului a crescut cu 65%. Este foarte mult, dar sperăm să ne descurcăm”, spune doamna Elena Apetroaiei, un consumator care a trimis factură către Antena 3.