Lovitură pentru USR după plecare lui Dacian Cioloş. Au piedut mai mulţi membri şi acest lucru le afectează activitatea parlamentară

După plecarea lui Dacian Cioloş din partid, USR pierde tot mai mulţi parlamentari. Problema este că şi alţi parlamentari ar urma să demisioneze din USR pentru a se alătura lui Dacian Cioloș în partidul REPER.

20 iun. 2022, 16:09
Lovitură pentru USR după plecare lui Dacian Cioloş. Au piedut mai mulţi membri şi acest lucru le afectează activitatea parlamentară

Lovitură pentru USR. După plecare lui Dacian Cioloş, tot mai mulţi parlamentari au demisionat din partid. Ultima plecare este cea a deputatei Cristina Rizea, de la Constanţa.

Cristina Rizea este al doilea membru al Parlamentului României care se alătură REPER, noul partid înfiinţat de Dacian Cioloş şi mai mulţi europarlamentari de la PLUS.

“Menirea unui politician este de a-și servi poporul care l-a ales, cu demnitate, bună credință și onestitate.
Așa văd eu această politică altfel pe care o clamăm de ani întregi. Doar că lucrurile nu stau mereu așa cum ne dorim. Iar în USR acest lucru nu s-a întâmplat, deşi am cunoscut mulți oameni faini în acest proiect politic. Dar nu ei au decis direcția partidului.

Eu aleg să-mi păstrez reperele, să rămân fidelă principiilor pentru care am intrat în politică cu trei ani în urmă. Aleg să clădesc, nu să dezbin. Aleg să evoluez, nu să mă pierd în orgolii și lupte fără sens. Aleg să construiesc din nou, de la capăt, mai bine și mai temeinic. Aleg REPER”, a afirmat Cristina Rizea.

Potrivit stiripesurse.ro, vor urma şi alte plecări.

Însă adevărat problemă a USR, partid aflat în opoziţie, abia acum urmează. În prezent, USR are 53 de deputați, iar dacă va mai pierde patru parlamentari, grupul va ajunge la un număr de sub 50 de deputați, ceea ce nu le va mai permite să sesizeze singuri Curtea Constituțională. În acest caz ar depinde de semnaturile altor deputați din alte grupuri parlamentare.

În acest context, este de așteptat ca USR să apeleze la oamenii lui Ludovic Orban sau alți independenți, mai scrie sursa citată.

Citeşte şi: Sondaj CURS: PSD conduce detaşat în opţiunile românilor, AUR întrece clar USR, iar partidul lui Băsescu trece iar pragul electoral

Scandal și șantaj. Dacian Cioloș își recunoaște greșeala față de Cătălin Drulă: „Mi-am forțat colegii din PLUS să intre în USR”

Dacian Cioloș a început să recruteze în noul său partid membri din USR. Totodată, el a recunoscut că a șantajat politicienii din fosta sa formațiune (n.r. – PLUS) să intre în partidul lui Barna și Drulă, prin fuziune, decizie pe care o regretă.

„Eu trebuie să recunosc că am forțat o dată colegii mei, dar i-am forțat atunci când am spus că dacă nu acceptă fuziunea, eu îmi voi prezenta demisia din fruntea PLUS, deci i-am forțat să intre în USR, nu să iasă din USR, ca să fie lucrurile clare.

Și aici nici Cătălin Drulă, nici altcineva nu poate să spună altceva, pentru că știu foarte bine că am fost unul dintre susținătorii puternici ai acestei fuziuni, pentru că am crezut că după fuziune, toată această bătălie pentru posturi și pentru poziții va înceta și că tribalismul va înceta în relația dintre USR și PLUS și că vom avea un singur partid.

Deci da, i-am forțat și aici îmi recunosc greșeala, mi-am forțat colegii din PLUS să intre în USR și să facem fuziunea. Nu poate să spună acum Cătălin Drulă că eu îi forțez să iasă. Decizia de a ieși e unilaterală, fiecare decide acest lucru”, a menționat Dacian Cioloș.

Dacian Cioloș, gata să lase USR-ul fără membri. Fostul premier tehnocrat continuă ofensiva

În prezent, liderul REPER se concentrează pe noul proiect politic. Dacian Cioloș a dat de gustul politicii interne după ce a fost numit de Klaus Iohannis premier „tehnocrat”. După încheierea guvernării interimare, el și-a făcut propriul partid, PLUS.

„REPER e un proiect diferit de USR și aș spune chiar de PLUS. E o încercare de a recupera oameni care vor să facă politică onest, fără dependență de o gașcă sau de un trib într-un partid, care vor să contribuie la o construcție în care și competența e prețuită.

De fapt, sunt lucruri pe care doream să le facem inclusiv în USR și e motivul pentru care am plecat de acolo, pentru că am realizat că acest lucru nu este posibil”, a mai punctat Cioloș, la RFI.

După eșecul guvernării USR, în parteneriat cu PNL și UDMR, Dacian Cioloș și-a dat demisia din puncția de președinte al partidului, din cauza frecventelor conflicte dintre cele două tabere.