Lovitură primită de DNA de la Înalta Curte: În cazul lui Tiberiu Niţu, faptele nu există

Judecătorii au decis, miercuri, schimbarea temeiului pe baza căruia s-a dispus clasarea acuzației de complicitate la abuz în serviciu în cazul lui Tiberiu Nițu.

02 oct. 2018, 16:06
Lovitură primită de DNA de la Înalta Curte: În cazul lui Tiberiu Niţu, faptele nu există

DNA a anunțat că acuzațiile în cazul fostului procuror general nu mai sunt prevăzute de lege, motivând astfel clasarea, însă Nițu a cerut judecătorilor să se constate că faptele nu există. Magistrații au admis cererea și au stabilit că faptele de care era acuzat nu au existat.

„In baza art. 341 alin. 6 lit. c C.proc.pen. admite plângerea formulată de petentul Niţu Tiberiu-Mihail împotriva soluţiei de clasare dispuse prin rechizitoriul nr. 905/P/2015 din data de 27 aprilie 2018 al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Direcţia Naţională Anticorupţie – Secţia de Combatere a Corupţiei, sub aspectul săvârşirii infrac?iunii de abuz în serviciu în forma de participaţie a complicităţii, prevăzută de art. 48 C.pen. raportat la art. 132 din Legea nr. 78/2000 raportat la art. 297 alin. 1 C.pen. Schimbă temeiul de drept al soluţiei de clasare dispuse faţă de petentul Niţu Tiberiu-Mihail, din art. 16 alin. 1 lit. b teza I C.proc.pen. în art. 16 alin. 1 lit. a C.proc.pen. Cheltuielile judiciare rămân în sarcina statului. Definitivă. Pronunţată în Cameră de Consiliu, astăzi, 02 octombrie 2018”, se arata in decizia instantei.