LOVITURA tehnocraţilor pentru milioane de români săraci

Lovitura tehnocraţilor pentru românii săraci: vor să înlocuiască pachetele de ajutoare alimentare de la UE cu o masă caldă. Totodată, numărul de beneficiari va fi scăzut.

17 iun. 2016, 20:30
LOVITURA tehnocraţilor pentru milioane de români săraci

Ministrul Fondurilor Europene, Cristian Ghinea, a declarat pentru republica.ro. că vrea să scoată ajutoarele umanitare venite din partea Uniunii Europene. Cei săraci nu vor mai beneficia de pachetele cu alimente.

Din punctul de vedere al ministrului, aceşti bani sunt cheltuiţi ineficient pentru că cei sărmani care primesc astfel de pachete cu ulei, făină, biscuiţi şi paste, vând la rândul lor pachetele deşi comercializarea lor este strict interzisă.

Cele 70 de milioane de euro, venite de la Uniunea Europeană pentru ajutorarea săracilor vor fi cheltuite cu totul altfel. Ministrul vrea ca o parte din bani să fie alocaţi programului „Fiecare copil la grădiniţă”. Pe lângă tichetul de la stat, micuţii din zonele defavorizate sau care provin din famile sărace, vor primi rechizite și hăinuțe. Din restul banilor, sărmanii vor primi zilnic o masă caldă, însă numărul beneficiarilor va fi cu mult mai redus.

Ministrul vrea să implementeze cât mai repede acest program. Nu este posibil din vara asta pentru că licitațiile au fost deja făcute, însă din toamna acestui an programul va intra în vigoare.

Citeşte şi Republica Moldova a primit primele colete cu ajutoare alimentare trimise de Guvernul României