Lovitură TERIBILĂ încasată de FCSB în disputa cu Viitorul de la TAS

Viitorul a refuzat solicitarea FCSB de a se judeca în regim de urgenţă cazul campioanei din Liga 1, astfel că TAS nu va grăbi procedura de analiză.

20 iun. 2017, 07:44
Lovitură TERIBILĂ încasată de FCSB în disputa cu Viitorul de la TAS

Gigi Becali a anunţat ieri că „TAS va da un verdict până pe 12 iulie, cu două zile înainte de tragerea la sorţi în Champions League”. Declaraţia n-are însă acoperire în modul în care se va desfăşura procedura de judecată la forul de la Lausanne. În primul rând, cererea FCSB de judecare a cazului în regim de urgenţă a fost respinsă, scrie GSP.

Steaua, misiune dificilă la TAS. Procedura care poate decide titlul în LIGA 1

„Aveam varianta de a ne opune judecăţii în regim de urgenţă, am folosit-o, s-a luat act de cererea noastră şi atunci cazul nu se judecă în procedură de urgenţă. Ne-am opus judecăţii în regim de urgenţă, deoarece considerăm că a fost o atitudine ilegitimă. Avocaţii FCSB veniseră şi cu un calendar care ducea undeva spre 10, 12 iulie ca decizie finală. Acum avem un singur termen pe care îl ştim cu certitudine, este vorba de 5 iulie, care reprezintă data limită până la care noi şi celelalte două părţi, FRF şi LPF, trebuie să ne depunem apărările. E greu de crezut că se va judeca până la tragerea la sorţi din 14 iulie, deoarece vor urma audieri. Dacă verdictul ar fi în defavoarea noastră şi ar veni imediat după tragerea la sorţi, probabil se vor schimba numele celor două echipe, dar rămân adversarii. E greu de crezut că dacă se vor disputa meciurile din turul trei preliminar al Ligii Campionilor se mai poate schimba ceva”, a spus Cristian Bivolaru, directorul executiv al celor de la Viitorul, la Digi Sport.

Conform statutului instanţei din Elveţia, pentru o analiză de urgenţă a unui caz e nevoie ca toate părţile implicate în litigiu să accepte aşa ceva. FCSB a solicitat, însă Viitorul a blocat totul. Astfel, e foarte puţin probabil ca TAS să poată oferi o hotărâre până pe 14 iulie, când va avea loc tragerea la sorţi pentru turul III preliminar în Champions League, acolo unde vor intra Viitorul şi FCSB.

Vali Argăseală a depus deja dosarul la Lausanne, însă procedura tribunalului specifică în mod clar: a solicitat celorlalte părţi implicate, FRF, LPF şi Viitorul, să-şi trimită şi ele dosarele de apărare, în decurs de maximum 20 de zile. Ceea ce înseamnă că până pe 6 iulie, TAS nici măcar nu va începe judecata, astfel că e exclus ca într-o singură săptămână din acel moment să ia o hotărâre.

Gigi Becali cheltuie 225.000 de euro ca să-i ia lui Hagi titlul de campion în Liga 1. Detalii despre procesul de la TAS

„Dacă nu s-a acceptat procedura de urgenţă, atunci se va merge pe cea obişnuită şi e posibil să dureze săptămâni, chiar şi o lună-două din acest moment”, spune Cristian Jura, arbitru român la TAS.