Lovitură teribilă pentru armata lui Putin. Care este numărul real al soldaţilor ruşi ucişi în Ucraina

Armata lui Vladimir Putin suferă pierderi tot mai mari în Ucraina, lucru care se întâmplă simultan cu scăderea eficienței soldaţilor ruşi. Conform serviciilor secrete din Marea Britanie, au fost ucişi între 40.000 şi 60.000 de militari ai Rusiei.

17 feb. 2023, 16:14
Lovitură teribilă pentru armata lui Putin. Care este numărul real al soldaţilor ruşi ucişi în Ucraina
Lovitură teribilă pentru armata lui Putin. Numărul real al soldaţilor ruşi ucişi în Ucraina

Lovitură teribilă pentru armata lui Putin. Serviciile secrete britanice susţin că până acum au fost ucişi între 40.000 şi 60.000 de soldaţi ruşi, număr care include şi forţele contractorilor militari privaţi, scrie Welt. Este pentru prima dată în ultimele luni când Marea Britanie a oferit o estimare a numărului de ruşi ucişi după ce, în septembrie, a anunţat că au murit aproximativ 25.000 de militari ai armatei lui Putin.

Citeşte şi: George Soros consideră că înfrângerea Rusiei ar fi „o mare schimbare în bine”. Ce spune magnatul despre o schimbare de regim în China: „Sunt îndeplinite toate precondiţiile”

La rândul său, Forbes susţine într-o analiză faptul că Rusia și-a dublat numărul de efective, dar în același timp s-a dublat și numărul pierderilor suferite. Înainte de mobilizarea efectuată în toamna lui 2022, armata rusă avea cam 380 de militari uciși, în medie, pe zi. După mobilizare, numărul morților pe front a urcat la 650, în medie, pe zi.

Citeşte şi: Negocieri de pace. Israelul se implică din nou pentru a media în conflictul dintre Rusia şi Ucraina

Conform ultimelor informaţii, Moscova pregătește o nouă mobilizare, pe măsură ce resursele umane chemate sub arme s-au consumat. Noii soldaţi sunt oameni de 30-40 de ani, care nu sunt militari de profesie, nu cunosc meseria armelor, au fost intruiți câteva luni în cel mai bun caz și sunt echipați cu armament inferior celui pe care l-au avut la dispoziție rușii în iarna lui 2022.