Lovitură TERIBILĂ pentru Simona Halep. Ce a decis Primăria Constanţa

Simona Halep are probleme cu constructia blocului din Constanta. Sportivei i-a fost respins PUZ-ul cladirii, dupa ce vecinii acesteia au facut scandal la primarie.

17 ian. 2017, 11:22
Lovitură TERIBILĂ pentru Simona Halep. Ce a decis Primăria Constanţa

Simona Halep se chinuie de ceva vreme sa obtina autorizatiile pentru construirea unui imobil pe cinci niveluri (D+P+2E+3E retras), insa s-a lovit de vecinii care n-au fost multumiti de faptul ca blocul sportivei le va lua soarele si va aglomera considerabil cartierul. Zona in care Halep vrea sa-si ridice cladirea este una de case, iar o constructie de asemenea dimensiuni pare de neconceput pentru vecini.

In urma cu un an, Halep a obtinut un certificat de urbanism pentru construirea unui imobil D+P+2E insa doar ca locuinta individuala. Asta inseamna ca sportivei „i s-a taiat un etaj” si nu se va putea folosi de cladire decat ea si familia ei (sau un viitor proprietar, in cazul in care va instraina casa). Cateva luni mai tarziu, vecinii Simonei Halep s-au prezentat la primarie si si-au aratat nemultumirea fata de proiectul sportivei. Comisia pentru urbanism a amanat luarea unei decizii de modificare a PUZ zonal pana in decembrie, cand subiectul a fost din nou luat in discutie.

Pe 22 decembrie 2016, Comisia tehnica de urbanism a respins cererea Simonei Halep, sau mai precis – l-a retrimis arhitectilor care se ocupa de proiectul sportivei. In adresa primariei se arata ca „amplasarea cladirilor destinate locuintelor trebuie sa asigure insorirea acestira pe o durata de 1 ½ ore la solstitiul de iarna a incaperilor de locuit” si „in cazul in care proiectul de amplasare a cladirilor evidentiaza ca distanta dintre cladirile invecinate este mai mica sau cel putin egala cu inaltimea celei mai inalte, se va intocmi un studiu de insorire, care sa confirme prevederea de la alin 1”, scrie WOWbiz.ro.