Lovitură totală pentru Vladimir Putin. La Kremlin se pregătește eliminarea președintelui Rusiei, spun serviciile ucrainene

Se pare că la Kremlim, mai-marii țării s-au gândit la mai multe soluții pentru înlăturarea de la putere a lui Vladimir Putin, spun serviciile secrete ucrainene.

20 mart. 2022, 16:43
Lovitură totală pentru Vladimir Putin. La Kremlin se pregătește eliminarea președintelui Rusiei, spun serviciile ucrainene

Lovitură totală pentru Vladimir Putin.  Printre scenarii s-au vehiculat și: otrăvirea, o boală bruscă sau un accident. Potrivit sursei citate, un grup de oameni influenți care se opun președintelui rus Vladimir Putin se formează în rândul elitei de afaceri și politice rusești, scrie publicația ucraineană zn.ua.

Lovitură totală pentru Vladimir Putin. La Kremlin se pregătește eliminarea președintelui Rusiei, spun serviciile ucrainene

„Scopul lor este îndepărtarea rapidă a lui Putin de la putere și restabilirea legăturilor economice cu Occidentul, distruse din cauza războiului din Ucraina”, susțin agenții ucraineni.

Potrivit Direcției Principale de Informații a Ministerului ucrainean al Apărării, o anumită parte a elitei politice ruse îl consideră pe directorul FSB Aleksander Bortnikov drept succesorul lui Putin. Se observă că Bortnikov a fost cel care a căzut recent în dizgrația liderului de la Kremlin. Motivul oficial ar fi fost greșelile de calcul fatale din războiul împotriva Ucrainei. Bortnikov și departamentul său au fost responsabili pentru analizarea stării de spirit a populației Ucrainei și a forțelor armatei ucrainene.

Citește și: Jurnalişti ruşi consideraţi ostili de puterea de la Kremlin, închisi în cuşti la un miting pro-Putin de la Sankt Petersburg
„Se știe că Bortnikov și alți reprezentanți influenți ai elitei ruse iau în considerare diverse opțiuni pentru înlăturarea lui Putin de la putere. În special, otrăvirea, îmbolnăvirea bruscă sau alt „accident” nu pot fi excluse. Este posibil ca recenta „scurgere” a locației unităților cecene din nordul Kievului să fie legată de aceste procese”, se arată în raportul serviciilor secrete ucrainene care notează că informația despre ceceni a venit din partea rusă.

„Probabil, așa încearcă conducerea FSB-ului să slăbească influența lui Kadîrov. Poate fi, de asemenea, o încercare de a stabili cooperarea cu autoritățile ucrainene în avans, ocolind actuala conducere a Federației Ruse”, a adăugat Direcția Principală de Informații a Ministerului Apărării.

Citește și: 10 milioane de ucraineni refugiaţi de la începutul invaziei Rusiei, potrivit ONU