Lovitură URIAŞĂ dată de SIMONA HALEP

Simona Halep şi-a asigurat un cec în valoare de 113.850 după calificarea în semifinalele turneului de la Dubai, ceea ce înseamnă că a depăşit bariera de 7 milioane de euro, bani câştigaţi din tenis.

20 feb. 2015, 12:26
Lovitură URIAŞĂ dată de SIMONA HALEP

Simona Halep isi va asigura un premiu de 227.860 de dolari daca va ajunge in finala si 456.000 de dolari daca va castiga turneul.

„Sumele par exorbitante, dar sunt firesti pentru vremurile in care traim. Simona Halep castiga la fel de bine ca si sportivii aflati in topul clasamentului masculin, chiar daca, spre deosebire de fete, ei joaca cinci seturi intr-un meci, si nu trei. Nu putem compara castigurile din tenis cu acelea din fotbal, pentru ca acolo e o alta industrie, sunt interese mari si publicitate agresiva”, a spus Ilie Nastase pentru Ziarul Ring.

„Din punct de vedere financiar, marea problema apare in primii ani, atunci cand copilul isi incepe cariera de sportiv profesionist. Costurile sunt foarte mari, iar daca acesti copii, indiferent cat de talentati sunt, nu provin din familii instarite, e putin probabil sa faca performanta. Echipamentele, antrenorii, transportul, cazarile, toate costa… Pana cand gasesti un sponsor, e greu sa traiesti din tenis, sau din orice alt sport individual, in zilele noastre”, a conchis Ilie Nastase, care a castigat 7 milioane de dolari din tenis.