Lovituri în rafală cu dronele, pe teritoriul Rusiei. Incendiu la o mare rafinărie de petrol

Volodimir Zelenski și oamenii săi se bucură pentru micile necazuri din Rusia, ce pot provoca tensiune la nivelul establishmentului de la Moscova. Ieri, un incendiu puternic a izbucnit la o rafinărie de petrol din regiunea Krasnodar. Liderul de la Kiev a dat lovitura cu drona.

04 mai 2023, 09:46
Lovituri în rafală cu dronele, pe teritoriul Rusiei. Incendiu la o mare rafinărie de petrol

Evenimentul nefericit pentru Vladimir Putin a avut loc la o rafinărie de petrol din Ilsky, din apropiere de portul Novorossisk, de la Marea Neagră, regiunea Krasnodar. Serviciile de urgență au anunțat că au stins incendiul de la marea rafinărie de petrol, la două ore după ce a fost lovită de un atac cu dronă, a transmis agenția TASS.

„O a doua noapte turbulentă pentru serviciile noastre de urgență”, a scris pe Telegram guvernatorul din Krasnodar, Veniamin Kondratyev. Edilul a mai precizat că la rafinăria Ilsky au luat foc rezervoare cu produse petroliere. Sursa citată a mai menționat că nu au existat victime.

Deși inițial, în presa internațională atacul a fost prezentat ca aparținând Ucrainei, Zelenski a negat acuzațiile.

Necazurile încep să se țină „lanț” de ruși. Miercuri, un depozit de combustibil aflat la vest a luat foc în apropierea unui pod care leagă partea continentală a Rusiei de peninsula ocupată Crimeea. Evenimentul a avut loc în satul rusesc Volna. 1.200 de metri pătrați afectați, din cauza unui atac cu drona.

 

Ucraina ar fi intenționat să-l ucidă pe Vladimir Putin cu ajutorul dronelor

 

Miercuri, alte două drone ar fi fost trimise de ucraineni, însă cu misiunea de a-l ucide pe Vladimir Putin, susțin șefii de la Moscova. Kremlinul spune că atacul este o „acțiune teroristă planificată”, a informat agenția de știri de stat rusă RIA, preluată de The Guardian.

Două drone au fost folosite în presupusul atac, dar au fost dezactivate de apărarea rusă.

Putin nu a fost rănit și nu au existat pagube materiale la clădirile Kremlinului.

„Kremlinul a evaluat aceste acțiuni ca fiind un act terorist planificat și o tentativă de asasinat asupra președintelui în ajunul Zilei Victoriei, Parada de 9 mai”, scrie RIA.