Loviturile aeriene ale coaliţiei conduse de SUA în Siria au ucis 850 de persoane, între care şi 50 de civili

Loviturile aeriene lansate de coaliţia condusă de SUA în Siria au ucis 865 de persoane, între care şi 50 de civili, de la începerea campaniei la sfârşitul lunii septembrie împotriva grupării jihadiste Statul Islamic (SI), a anunţat miercuri Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO), informează Reuters.

12 nov. 2014, 12:36
Loviturile aeriene ale coaliţiei conduse de SUA în Siria au ucis 850 de persoane, între care şi 50 de civili

Loviturile aeriene ale coaliţiei conduse de SUA în Siria au ucis 850 de persoane, între care şi 50 de civili. OSDO a afirmat că majoritatea persoanelor ucise, 746, au fost luptători ai SI şi a precizat că cifra reală a victimelor ar putea fi mult mai mare.

Printre civilii ucişi s-au aflat opt copii şi cinci femei, a precizat Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului. Potrivit acestuia, 68 de membri ai grupării Frontul Al-Nosra, afiliată Al-Qaida, au fost ucişi în loviturile aeriene lansate pe 23 septembrie în Siria.

Totodată, Înaltul Comisariat al ONU pentru Refugiaţi (UNHCR) a anunţat că 7,2 milioane de sirieni sunt strămutaţi în interiorul graniţelor lor din cauza conflictului din ţară, la care se adaugă alte 3,3 milioane de sirieni care s-au refugiat în străinătate.

Marea majoritate a refugiaţilor sirieni sunt găzduiţi în ţările vecine, în Liban, Iordania, Irak şi Turcia. ‘Celelalte ţări, îndeosebi europene, ar trebui să-şi deschidă frontierele şi să-şi asume o parte din povară’, a afirmat directorul UNHCR pentru Orientul Mijlociu şi Africa de Nord, Amin Awad.