LPF a anunţat DATA OFICIALĂ la care se va relua LIGA 1. Toate meciurile se vor juca FĂRĂ SPECTATORI

Liga Profesionistă de Fotbal a emis un comunicat oficial prin care anunţă că data estimată pentru reluarea Ligii 1 este 5 iunie, partidele urmând a se disputa fără spectatori.

13 apr. 2020, 14:54
LPF a anunţat DATA OFICIALĂ la care se va relua LIGA 1. Toate meciurile se vor juca FĂRĂ SPECTATORI

LPF a stabilit posibila dată pentru reînceperea competiției după o video-conferință alături de reprezentanți ai AFAN și ai cluburilor din Liga 1. Chiar și această dată de 5 iunie este învăluită de incertitudine și depinde de modul în care va evolua pandemia de COVID-19. O decizie finală poate fi luată însă numai cu acordul FRF.

UEFA, anunţ despre finalul sezonului 2019-2020. Cum se vor decide câştigătoarele Champions League şi Europa League

Reluarea campionatului nu ar avea loc înainte ca jucătorii să aibă parte de trei săptămâni de pregătire. Astfel, aceștia ar începe pregătirile la mijlocul lunii mai.

Acest plan depinde de ceea ce se va decide la nivel național cu privire la starea de urgență. Președintele Klaus Iohannis va anunța prelungirea cu încă o lună. Dacă același lucru se va întâmpla și luna viitoare, planul stabilit de LFP și cluburi va fi anulat.

De asemenea, un alt aspect discutat a fost cel al spectatorilor. Aceștia nu vor putea participa la meciuri sub nicio formă, Liga 1 urmând să adopte modelul Bundesligii, unde doar 239 de persoane vor fi prezente pe stadion sau în jurul acestuia în timpul meciurilor.