LPF, anunţ oficial despre drepturile TV pentru Liga 1. Câţi bani primesc cluburile şi durata înţelegerii

Justin Ştefan, secretarul general al LPF, a oferit ultimele detalii despre negocierile privind drepturile TV ale Ligii 1. Actualul contract expiră la finalul acestui sezon.

30 ian. 2019, 08:37
LPF, anunţ oficial despre drepturile TV pentru Liga 1. Câţi bani primesc cluburile şi durata înţelegerii

Justin Ştefan a spus la proSport LIVE că noul contract nu va produce schimbări din punct de vedere financiar şi va fi valabil până în 2024.

BOMBĂ pe piaţa drepturilor TV ale meciurilor din LIGA 1. Digi şi Telekom nu mai vor să plătească! REACŢIA LPF

„Este clar că principala sursă de venit pentru cluburile din Liga 1 este reprezentată de drepturile de televizare. Este ceea ce se întâmplă şi la nivel internaţional. E o dependenţă de 40% de drepturile de televizare, la primele 40 de cluburi din lume. Trebuie să obligăm cluburile ca o anumită sumă, din drepturile de televizare, să se ducă în academiile de fotbal. Actualul contract expiră la finalul acestui sezon, ceea ce înseamnă că în martie-aprilie ar trebui să avem alt contract. Avem deja discuţii cu actualii deţinători de drepturi media. Suntem destul de avansaţi. Suma va fi de 27,5 milioane de euro, plus TVA. Contractul va fi semnat tot pe cinci ani”, a spus Justin Ştefan.

Liga 1 este transmisă în acest moment de Digi Sport, Telekom Sport şi Look TV. Cele trei televiziuni vor transmite partridele şi în perioada 2019-2024.