LPF, reacţie uluitoare după vânzarea drepturilor tv din Premier League. Cere intervenţia UEFA

Secretarul general al Ligii Profesioniste de Fotbal din România, Justin Ştefan, a afirmat, miercuri, într-o postare pe Facebook, că preţul vânzării drepturilor de televiziune pentru Premier League va avea un impact negativ pentru fotbal.

11 feb. 2015, 08:42
LPF, reacţie uluitoare după vânzarea drepturilor tv din Premier League. Cere intervenţia UEFA

Premier League a anunţat vânzarea drepturilor TV pentru o sumă record de 5,1 miliarde lire sterline (6,9 miliarde euro) operatorilor Sky şi BT, pentru perioada 2016-2019.

Justin Ştefan, secretarul general al Ligii Profesioniste de Fotbal, consideră că suma mare va afecta echilibrul concurențial în competițiile europene prin valoarea disproporționată dintre drepturile TV în PL și drepturile TV din alte campionate, dar şi echilibrul concurențial din eşaloanele inferioare din Anglia.

Citeşte şi Recordurile Premier League. Drepturile tv, pe trei ani, vândute pentru 7 MILIARDE de euro

Totodată suma record va determina „explozia nejustificată a salariilor şi indemnizațiilor de transfer; din dorinţa de a avea cei mai buni jucători, vei fi dispus să plăteşti mai mult„, afirmă Justin Ştefan pe pagina sa oficială de Facebook.

De asemenea, suma record va duce la concentrarea valorilor în Premier League, ceea ce riscă să afecteze campionatele naționale din alte ţări. Decizia va avea și un impact negativ asupra formării jucătorilor la nivel național şi, pe cale de consecinţă, vătămarea intereselor echipei naționale de seniori a Angliei, subliniază oficialul LPF.

Citeşte şi Situaţie dramatică pentru fotbalul românesc. Cine mai are dreptul să ne reprezinte în cupele europene?

Justin Ştefan se întreabă retoric în încheierea mesajului său dacă nu ar fi oportună intervenția UEFA în acest caz: „Mă întreb dacă nu cumva, în ciuda regulilor de la nivelul Uniunii Europene privind concurenţa liberă, nu e necesară intervenţia UEFA. Necesitatea unui produs media atractiv afectează produsul sportiv în ansamblul său„.