Luare de ostatici: patru femei, ţinute ostatice de un băiat de 17 ani şi ulterior eliberate de forţele de ordine UPDATE

O luare de ostatici s-a produs într-un bar-tabac în Blagnac, în apropiere de Toulouse, informează France info.

07 mai 2019, 15:35
Luare de ostatici: patru femei, ţinute ostatice de un băiat de 17 ani şi ulterior eliberate de forţele de ordine UPDATE

UPDATE: Toţi ostaticii au fost eliberaţi

UPDATE: Cei patru ostatici  sunt patru femei care lucrează la bar – patroana localului şi angajatele ei, iar individul înarmat este un băiat de 17 ani, a informat o sursă apropiată dosarului.

Adolescentul „a tras două focuri ca avertizare, la începutul luării de ostatici”, a precizat aceeaşi sursă. Patroana barului conduce acelaşi profil de peste 40 de ani, a informat primăria locală.

UPDATE: Poliţia a anunţat că nu poate stabili cu precizie dacă incidentul este unul de natură teroristă. Ar putea fi vorba ţi de o posibilă tentativă de jaf armat eşuat

UPDATE: Individul era echipat cu o cameră video GoPro şi purta o şapcă. Cordonul de securitate a fost desfăşurat la aproximmativ 300-500 de metri în jurul localului unde a avut loc incidentul.

Bărbatul ar fi deschis focul asupra poliţiştilor, pentru a-i îndepărta de perimetrul de securitate şi ar fi cerut să discute cu un negociator, informează la rândulş său publicaţia franceză Le Figaro.

UPDATE: Filiala de la Toulouse a RAID se află la faţa locului, iar poliţia le-a recomandat persoanelor din vecinătate să evite perimetrul de securitate.

Un martor ocular a informat că ar fi vorba de un jaf care ar fi luat ulterior o  întorsătură nedorită.

Un bărbat înarmat a ameninţat că va ucide un ostatic şi ca va trage asupra forţelor de ordine.

Deocamdată nu se cunosc motivele pentru care bărbatul a recurs la ameninţări cu luarea de ostatici. Autorităţile franceze nu au comunicat încă numărul persoanelor care sunt ameninţate de către individul suspect.

Forţele de ordine au instituit un perimetru de securitate, iat forţele de intervenţie RAID sunt pe poziţii de contraatac, potrivit France 3.