Lucian Bode: „Azi intrăm în şedinţa de Guvern cu proiectul Anghel Saligny. Avizul este pozitiv, cu observaţii”

Lucian Bode, ministrul interimar al Justiţiei, a declarat că va da aviz pozitiv proiectului Anghel Saligny, proiect care urmează să fie discutat vineri în şedinţa de Guvern.

03 sept. 2021, 09:39
Lucian Bode: „Azi intrăm în şedinţa de Guvern cu proiectul Anghel Saligny. Avizul este pozitiv, cu observaţii”

Lucian Bode a făcut noi precizări privind controversatul proiect de investiţii „Anghel Saligny”. Ministrul interimar al Justiţiei a declarat că a văzut proiectul în original joi seară şi că acesta va fi discutat în cadrul şedinţei de guvern de vineri după-amiază.

Lucian Bode: Ministrul Justitiei se pronunta pe legalitatea proiectului Anghel Saligny

Citeşte şi Rareş Bogdan, apel la USR PLUS: Îi rog să-și revină, să propună un nume de ministru al Justiției și să mergem înainte cu programul ”Anghel Saligny”

„Ministerul Justitiei este ultimul avizator pe toate proiectele normative. Ministrul Justitiei se pronunta pe legalitatea acestui proiect, nu pe oportunitate. Observatiile avute în vedere de către directia de specialitate sunt mentinute si au fost transmise catre initiator, adică Ministerul Dezvoltarii. Aseara am vazut proiectul in original, astazi intram in sedinta de guvern cu acest proiect.

Avizul va fi pozitiv cu observaţii. În momentul in care se transmit aceste observaţii, iar iniţiatorul le integraza sau justifica, avizul este pozitiv.

Ministerul Justiţiei ia in analiza un proiect doar in momentul in care are toate avizele. Avizul de la Ministerul Transporturilor nu a venit in termen legal, astfel încât se considera avizare tacita. Toate celelalte avize sunt atasate acestui proiect.

Un ministru nu are dreptul sa blocheze un proiect. Daca nu-i convine, da aviz negativ. Poate da şi aviz pozitiv cu observatii”, a explicat ministrul.

Executivul va avea o şedinţă vineri, de la ora 16.00, iar pe ordinea de zi a întrunirii ar putea fi inclus şi proiectul de ordonanţă de urgenţă privind programul de investiţii „Anghel Saligny”.

Stelian Ion: MJ nu avea cum să dea aviz pe ”Anghel Saligny” fiindcă nu am primit până acum originalul

Citeşte şi Kelemen Hunor, prima reacţie în scandalul Anghel Saligny: USR PLUS ne-a şantajat pe toţi. Pentru ei nu este o prioritate să dezvolţi România

Fostul ministrul al Justiţiei, Stelian Ion, a explicat că nu avea cum să dea un aviz pe Programul Naţional de Investiţii „Anghel Saligny” fiindcă nu a primit proiectul în original până acum.

„Legat de avizul MJ la proiectul „Anghel Saligny”, nici până la această oră nu a venit la MJ originalul acestui proiect, deci nu avea cum să fie dat acest aviz, termenul stabilit prin HG este de 4 zile, deci, fiind un proiect atât de important şi având numeroase observaţii, eu cred că trebuie citit cu mare atenţie acest proiect, nu pe grabă. MJ îşi asumă toată responsabilitatea, nu doar persoana ministrului Justiţiei, sunt acolo profesionişti desăvârşiţi şi când acest specialişti în drept, care au şi experienţă vastă, aduc aminte observaţii, acele observaţii trebuie respectate”, a afirmat Stelian Ion la Parlament, după şedinţa grupului USR.


loading...